Ερώτηση στη βουλή για τις συχνές απροειδοποίητες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στον Κορινό

Γράφει η Μαρία Νικολαϊδου

Ερώτηση για τις πολύ συχνές διακοπές ρεύματος που συμβαίνουν στο δημοτικό διαμέρισμα Κορινού κυρίως και κοντεύουν να αχρηστεύσουν κάθε ηλεκτρική συσκευή, έκανε η Ελληνική Λύση στη Βουλή. Αναμένεται η απάντηση. Είναι πραγματικά απαράδεκτη αυτή η κατάσταση που επικρατεί στον Κορινό.




Παρακάτω το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Δήμου Κατερίνης, σε συνθήκες ακραίου ψύχους τις τελευταίες ημέρες του παρελθόντος έτους και συγκεκριμένα μεταξύ της 20ης και της 22ας Δεκεμβρίου - όπως επίσης και την ημέρα των Χριστουγέννων – ωριαίες, απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Κορινού Δήμου Κατερίνης. 



Η Δημοτική Ενότητα, εκτός του Κορινού, περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες του Κάτω Αγίου Ιωάννη, του Κούκου, της Νέας Τραπεζούντας και της Σεβαστής. Παρεμπιπτόντως, κατά το χρονικό διάστημα, προ της αναφερόμενης χρονικής περιόδου, συνέβαιναν διακοπές ρεύματος και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, αλλά για αυτές υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση και προειδοποίηση. 

Οι Δημότες, οι οποίοι βιώνουν τις απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος, είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι και προβληματισμένοι αφενός για την έλλειψη ενημέρωσης και προειδοποίησης αλλά και αφετέρου για τον κίνδυνο που ελλοχεύει στις ηλεκτρικές τους συσκευές και στα ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσής τους.



Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:



1. Διατίθεστε να μας ενημερώσετε, κατόπιν διερευνήσεως, ποια είναι τα αίτια, τα οποία προκάλεσαν τις συνεχείς και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος στο ηλεκτρικό δίκτυο, που διέρχεται δια μέσω της αναφερόμενης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κατερίνης, και πώς προτίθεστε να το αντιμετωπίσετε, δεδομένου ότι κρίνεται σοβαρό το ζήτημα της συνεχούς διακοπής ρεύματος στην εν λόγω περιοχή;

2. Ποιες οι ευθύνες του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος και ποιες οι ενέργειές τους για την βελτίωση των υποδομών στην αναφερόμενη Δημοτική Ενότητα;


Ο ερωτών Βουλευτής 

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού