Λειτουργεί για πρώτη φορά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Κορινό


- Μετά από δύο δεκαετίες εγκατάλειψης άνοιξε σήμερα τις πύλες του για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής

- Προηγήθηκαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, συντήρησης & εξωραϊσμού του χώρου

Μαθητές και επισκέπτες για πρώτη φορά στην ιστορία του υποδέχτηκε σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κορινού ικανοποιώντας έτσι ένα επίμονο και διαχρονικό αίτημα των δημοτών της περιοχής. Η εγκατάλειψη - αδιαφορία που επί δύο περίπου δεκαετίες γνώρισε ο χώρος, ο οποίος κάποτε χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της συγκεκριμένης περιοχής, χωρίς όμως να λειτουργήσει ποτέ, ανήκουν στο παρελθόν.




Κατόπιν συνεργασίας της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, με τις Αντιδημαρχίες Πρασίνου- Καθαριότητας & Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, στο Πάρκο έγιναν πριν λίγους μήνες εκτεταμένες εργασίες καθαριότητας, οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης των εγκαταστάσεών του, η τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων κυκλοφοριακής αγωγής. Στη συνέχεια αφού υλοποιήθηκαν με μέριμνα του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πρασίνου Κώστα Γραμματικόπουλου έγκαιρα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων, ο χώρος είναι πλέον έτοιμος και προσβάσιμος.




Προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, οι μαθητές σχολείων της περιοχής. Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Φιλοκώστας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου Κώστας Γραμματικόπουλος, καθώς και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας).

Οι μαθητές περιηγήθηκαν, ενημερώθηκαν για τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, των δικυκλιστών, οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών. Όπως τόνισε ο κος Κώστας Γραμματικόπουλος: «Με προτροπή του Δημάρχου μας Κώστα Κουκοδήμου, με πολλή δουλειά αναμορφώσαμε το χώρο και τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του. Περιποιημένο, έτοιμο και προσβάσιμο τον παραδίδουμε στα παιδιά μας. Έπεται συνέχεια, καθώς σχεδιάζουμε την περαιτέρω αναβάθμιση και εξωραϊσμό του».



Ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής παιδείας

«Με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε θέματα οδικής παιδείας, καθώς και την ανάπτυξη στάσεων και δεξιοτήτων καλής οδικής συμπεριφοράς, ανοίγουμε σήμερα μετά από δύο δεκαετίες εγκατάλειψης την αυλαία λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Κορινού, ικανοποιώντας έτσι ένα επίμονο και διαχρονικό αίτημα των δημοτών μας» σημείωσε από την πλευρά του, ο κος Κώστας Φιλοκώστας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς