Ξεκινά άμεσα το μεγάλο έργο ύδρευσης στον Κορινό

Κώστας Κουκοδήμος: «Το υποσχεθήκαμε και το κάνουμε! Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια»

- Οι πολίτες του Κορινού ενημερώθηκαν σε ανοικτή εκδήλωση της ΔΕΥΑΚ για το πολυαναμενόμενο έργο που λύνει οριστικά το πρόβλημα του νερού


«Το υποσχεθήκαμε και το κάνουμε! Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Σε όσους παπαγαλίζουν διάφορα αριστερά και δεξιά έχω να πω ότι ο Κορινός είναι προτεραιότητά μας και το αποδεικνύουμε. Με το μεγάλο έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης που ξεκινά άμεσα δίνουμε λύση στο χρόνιο υδρευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1,8 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 18 μήνες. Επειδή ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης έχω σήμερα τη χαρά ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τους κατοίκους του Κορινού για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου» Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, στη διάρκεια ανοικτής συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί από τη ΔΕΥΑΚ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κορινού, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών ως προς τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες του πολυαναμενόμενου έργου.




«Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη», σημείωσε ο δήμαρχος «ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Κορινό, που επί πολλά χρόνια αποτελούσε «απαίτηση» των κατοίκων του, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία τους από τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση, ιδιαίτερα τους μήνες της τουριστικής περιόδου». Ο κ. Κουκοδήμος, ευχαρίστησε τη διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ, για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε πρωταρχική δέσμευση της διοίκησής του, προς τους κατοίκους της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Αστέριος Μπουσνάκης, έκανε λόγο για έργο «απολύτως αναγκαίο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ένα έργο που όπως είπε «προσωπικά το παλεύω από το 2014. Δεν υπήρχε η διάθεση από κανέναν να γίνει. Το πίστεψε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και σήμερα είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε όχι για το αν αλλά για το πώς θα εκτελεστεί. Ένα έργο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές με 27,5 χλμ νέων αγωγών».


Ο κος Μπουσνάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότησή του. «Η αντικατάσταση του δικτύου ήταν επιβεβλημένη, πέραν των προβλημάτων μειωμένης πίεσης, για λόγους που έχουν σχέση με την δημόσια υγεία και την οικονομία του νερού. Υπενθυμίζω ότι, η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη ΔΕΥΑ Κατερίνης. Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο αγώνας της ΔΕΥΑΚ για τη βελτίωση των δικτύων σε όλο το Δήμο είναι καθημερινός, ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού. Παράλληλα, η ΔΕΥΑ σχεδιάζει νέα έργα, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ορθή διαχείριση των υδάτων, ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής», επισήμανε ο κος Μπουσνάκης.



Για τεχνικά ζητήματα και τα στάδια υλοποίησης των εργασιών μίλησαν ο Φάνης Αναγνωστόπουλος προϊστάμενος ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ και ο Χρήστος Παλάγκας, εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.






Παρόντες επίσης στην ενημερωτική εκδήλωση: ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Χριστοφορίδης, ο πρόεδρος της ΔΚ Κορινού Γιάννης Μορθανάσης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος, Γιώργος Κυριακίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Γιάννης Συμεωνίδης, η δημοτική σύμβουλος Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, o Γ.Γραμματέας του Δ. Κατερίνης, Κώστας Λιακόπουλος κ.α.






Ενημέρωση των κατοίκων για τα έργα που δρομολογούνται ή προγραμματίζονται



Επιπλέον, στη διάρκεια του διαλόγου με τους κατοίκους του Κορινού, ο κος Κουκοδήμος αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία μέσω του «Αντώνης Τρίτσης», στην κατασκευή ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου στον Κορινό, στην ένταξη στο πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας της ασφαλτόστρωσης στον Άγιο Γεώργιο Κορινού, σε δεκάδες παρεμβάσεις καθημερινότητας στον Κορινό.



Επίσης, έγινε αναλυτική αναφορά σε όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η διοίκηση από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης, για το θέμα του οικισμού «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ», ενώ - όπως τονίστηκε - αναμένεται η ένταξη του συνόλου της παραλιακής ζώνης του Δ.Κατερίνης στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.



Παράλληλα, ο κος Κουκοδήμος έκανε λόγο για τη σύνδεση του παραλιακού μετώπου του Κορινού με τον βιολογικό καθαρισμό, ένα έργο που όπως είπε «το βρήκαμε στη μέση». Έχει γίνει η μελέτη από τη ΔΕΥΑΚ (500000 ευρώ περίπου θα κοστίσει το έργο) και μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει. Ο δήμαρχος συνεχάρη τον πρόεδρο της Δ.Κ. Κορινού και τις αντιδημαρχίες Πρασίνου, Καθαριότητας για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και σε αυτούς τους τομείς, σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας.



Επίσης, τον κο Μπουσνάκη για τη λειτουργία του βιολογικού του Κορινού, καθώς όπως ανέφερε «17 χρόνια είχε να καθαριστεί η δεξαμενή του βιολογικού. Καθαρίστηκε και πλέον ό, τι έρχεται από τον Κορινό στον βιολογικό της Κατερίνης είναι πεντακάθαρο. Γενικότερα, ο βιολογικός της Κατερίνης λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα τα νερά της θάλασσας είναι καθαρότερα από ποτέ». Τέλος, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ανέφερε ότι δρομολογείται σύντομα η ανέγερση του μνημείου των συλλόγων του Κορινού κ.α.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού