Πραγματοποιήθηκε η «Αναβίωση Εθίμου Κουρμπάνι» από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 η «Αναβίωση Εθίμου Κουρμπάνι» από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.




Την παρουσίαση της εκδήλωσης την έκανε η Ταμίας του Συλλόγου Παντελίδου Θεοδώρα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε και πάλι στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, σας καλωσορίζουμε για άλλη μια χρονιά στην Αναβίωση του Εθίμου Κουρμπάνι …….».

Και συνέχισε «Από το 2008 έτος ιδρύσεως του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού και μέχρι σήμερα το έθιμο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη, οργάνωση και εποπτεία του Συλλόγου σε συνεργασία πάντοτε με την εκκλησία......». «Η εκδήλωση μας συμπίπτει ημερολογιακά με την γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας, στο δίκαιο αίτημα και τους αγώνες του Ποντιακού Ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος της Γενοκτονίας, το οποίο αποτελεί χρέος, πρωτίστως προς τα θύματα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και εμείς οι Θρακιώτες βιώσαμε γενοκτονία και ξεριζωμό……».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με εκπληκτικό τρόπο τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού με χοροδιδάσκαλο την Αλεστά Χαρά, που παρουσίασαν χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς και οι δύο ιστορικοί σύλλογοι με μεγάλη πολιτιστική δράση ο καθένας στην περιοχή του, την Θρακική Εστία Κατερίνης με Πρόεδρο τον Σταθακόπουλο Δημήτρη και χοροδιδάσκαλο τον Γκίνα Νικόλαο και Πολιτιστικό Σύλλογο Άσπρου, με πρόεδρο τον Πετρίδη Νικόλαο και χοροδιδάσκαλο τον Σαράντη Νικηφορίδης που μας παρουσιάσουν χορούς από την Μαύρη Θάλασσα.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι υπό τον ήχο της υπέροχης ορχήστρας την Εβρίτικη Ζυγιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας, ο Πατέρας Χρήστος εφημέριος του Κορινού, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μαυρίδου Σοφία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Κατανάς Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης Γραμματικόπουλος Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης Συμεωνίδης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης Κυριακίδης Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστασιάδης Θωμάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μακρίδης Νικόλαος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, κ. Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου. ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Μορθανάσης Ιωάννης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Ντούμος Ιωάννης, υποψήφιοι Βουλευτές, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων.









Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί για την ευγενή χορηγία στην αναβίωση του εθίμου « ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ 2023» όλους τους χορηγούς Μεγάλους και Μικρούς, η οικονομική τους βοήθεια, στην πραγματοποίηση του καθιερωμένου εθίμου γίνεται ακόμη πιο σημαντική λαμβάνοντας υπ’ όψη μας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Γραμματικόπουλο Κωνσταντίνο που με δική του πρωτοβουλία ανέλαβε την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών λαμπτήρων της πλατείας, με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τον Δήμο Κατερίνης για την ηχοφωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Μορθανάσης Ιωάννη για την ευπρέπεια του χώρου, τον Αντιδήμαρχο Συμεωνίδη Ιωάννη για την ευγενή χορηγία του, την κυρία Αθηνά Παρασκευά για την προσφορά εξοπλισμού, την εταιρεία οικοανάπτυξη για τον ψεκασμό των κουνουπιών, τον Ιωάννου Κώστα για τον υπέροχο ήχο, τους προμηθευτές μας Κόκκινο Παναγιώτη, Ζερκιτανίδη Γεώργιο, Λεμονιά Πέτρο, Αλεξανδρίδη και Κουλακιώτη Αλκιβιάδη για την άριστη ποιότητας τους, καθώς επίσης τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Κορινού για τον δανεισμό τραπεζοκαθισμάτων.

Για το τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, ευχαριστούμε για την καθοριστική συμμετοχή των μελών του συλλόγου μας, των ανθρώπων δηλαδή, που κάθε χρόνο δραστηριοποιούνται και προσφέρουν την εθελοντική εργασία και το μεράκι τους για την πραγματοποίηση του. Είναι μια κοινωνία ανθρώπων, δεμένη, που με τον δικό τους τρόπο συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου. Τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα προσωπικά.

Πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση κατά κοινή ομολογία, σεμνή και ουσιαστική όπως αρμόζει
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορταζ.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο 
του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς