Στην Υφυπουργό Μεταφορών για τις πράσινες πολιτικές στην Πιερία ο Μπαραλιάκος

Με την Υφυπουργό Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, συναντήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος για σειρά σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την αξιοποίηση βιώσιμων μεταφορών.




Ο Βουλευτής Πιερίας συζήτησε με την Υφυπουργό τις προοπτικές βέλτιστης αξιοποίησης του υπό εξέλιξη προγράμματος “Φορτίζω Παντού”. Ο κ. Μπαραλιάκος επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε καίρια σημεία των πόλεων του νομού Πιερίας αλλά και στους επισκέψιμους χώρους, στους προορισμούς της παράκτιας ζώνης, όπως και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.


Είναι αλήθεια, υπογράμμισε ο Βουλευτής Πιερίας, πως η Πιερία έχει ανάγκη από επιπλέον αριθμό σημείων φόρτισης. Ως εκ τούτου η αξιοποίηση της συγκεκριμένης ψηφιακής υπηρεσίας, με την επιδότηση εγκατάστασης φορτιστών, θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής προσέλκυσης ακόμη περισσότερων επισκεπτών για όσους επιλέγουν τα ηλεκτρικά οχήματα.


Στο πλαίσιο της συνάντησης με την κα Υφυπουργό αναλύθηκε και το τρέχον πρόγραμμα για “Πράσινα Ταξί”. Ο Βουλευτής Πιερίας σημείωσε πως η επιδότηση αγοράς νέων, αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μηδενικών εκπομπών ρύπων, από επαγγελματίες του κλάδου των ταξί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους είχαν προγραμματίσει να ανανεώσουν τον στόλο τους και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί για αυτό με τους συλλόγους ιδιοκτητών Πιερίας.


Επίσης, η Υφυπουργός και ο Βουλευτής είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και για τα θέματα της λειτουργίας των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, αλλά και για την νομοθεσία που αφορά στους κλειστούς και υπαίθριους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Ευχαριστήριο Θερμαϊκού Κορινού