Ο δρόμος για το Παρίσι περνά από το Ντουμπάι για τη Δωροθέα Ποιμενίδου

Στο 8th Fazza Para Archery World Ranking Tournament, που διεξάγεται στο Ντουμπάι (2-7 Μαρτίου) συμμετέχουν 56 χώρες με 227 αθλητές και ανάμεσα τους, η Δωροθέα Ποιμενίδου, η οποία θα έχει την τελευταία της ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.




Η Ελληνίδα τοξοβόλος θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία της και να βρεθεί μετά το Τόκιο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και να ανέβει στο βάθρο, καθώς στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είχε πάρει την 4η θέση.


Με νέο προπονητή, καθώς λίγο καιρό πριν, αποφάσισε να κάνει την αλλαγή και μετά τον Αλέξανδρο Νασούλα, να συνεχίσει με τον Αλέξανδρο Καραγεωργίου.

Η Νο 5 στην Ευρώπη και 11 στον κόσμο, λίγο πριν την αναχώρησή τους για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Δωροθέα Ποιμενίδου μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τους στόχους σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο και για τις αντιπάλους της: «Πρόκειται για παγκόσμιο κύπελλο, που δίνει βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και είναι οι αγώνες, που δίνουν τις τελευταίες κάρτες για το Παρίσι. Υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή (σ.σ. 39 αθλήτριες από 23 χώρες) δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που υπήρχαν τόσο πολλές συμμετοχές στην κατηγορία μου (σ.σ. Recurve Women Open). Οι περισσότερες έχουν πάρει την κάρτα, από άλλες διοργανώσεις. Είχα πέρυσι την ευκαιρία, καθώς δίνονταν δύο κάρτες και βγήκα 3η. Πλέον είμαστε πολλές αθλήτριες θα γίνουν κάποια τουρνουά πρόκρισης και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για να διεκδικήσω μια κάρτα, καθώς είναι η τελευταία μου ευκαιρία».




Και η Δωροθέα Ποιμενίδου συνέχισε: «Στη συνέχεια θα δοθούν 2-3 κάρτες, ως «wild card» από τους διοργανωτές. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαι όσο πιο ψηλά στην παγκόσμια λίστα, καθώς θα το λάβουν υπόψη οι διοργανωτές και θα επιλέξουν αυτούς που είναι σε πιο καλή θέση. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω και να μην καταφέρω να εξασφαλίσω τώρα την κάρτα, να βρίσκομαι όμως όσο πιο ψηλά γίνεται στην παγκόσμια κατάταξη. Τώρα είμαι 11η στον κόσμο, 5η στην Ευρώπη, πέρυσι είχα φθάσει και στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, οι κυριότερες αντίπαλοί μου έχουν ήδη πάρει την κάρτα συμμετοχής και ελπίζω να τα καταφέρω. Ακόμη και τελευταία στιγμή να πάρω την κάρτα δεν θα σταματήσω τις προπονήσεις μου».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και την Ομοσπονδία για τη στήριξή της σε αυτήν την προσπάθειά της: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την κάλυψη των εξόδων μου. Ειδικότερα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο Ιωάννα Καρυοφύλλη που με άκουσε και με στήριξε, όπως επίσης την Ιωάννα Παδιώτη και τον Νεκτάριο Γιαλλουράκη, για την υπομονή και την καθοδήγησή τους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Ευχαριστήριο Θερμαϊκού Κορινού