Εκδήλωση για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού στον Κορινό

Ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιώτων Κορινού και ο Σύλλογος Κουμπαγιωτών "Ο Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης", σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης της ιστορίας μας, κρίσης των αξιών μας, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση της 6η Απριλίου που το Ελληνικό Κοινοβούλιο θέσπισε και αναγνώρισε "Ως ημέρας μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού", μια εκδήλωση που μας επιστρέφει στις ρίζες μας, στην παράδοση μας, στις μνήμες μας.


Η 6η Απριλίου ως σήμερα ήταν γνωστή σ’ όλους τους Έλληνες μόνο ως η ημερομηνία κατά την οποία η Γερμανία επετέθη στην Eλλάδα, το 1941. Για τους Θρακιώτες, όμως, η ημέρα αυτή ανακαλεί άλλες οδυνηρές αναμνήσεις.



Στις 6 Απριλίου 1914, το «Μαύρο» Πάσχα για τους Θρακιώτες, οι Νεότουρκοι εκδίωξαν τους Έλληνες πολλών περιοχών της Θράκης. Το ίδιο έτος πραγματοποιήθηκαν διωγμοί, δολοφονίες, απελάσεις, διαρπαγές, εμπρησμοί και λεηλασίες κατά των Ελλήνων ολάκερης της Θράκης.

Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα, να τιμάμε τη μνήμη των προπατόρων μας που θανατώθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο και εκδιώχθηκαν από τη Θρακική γη, αφήνοντας πίσω τους, τους παμπάλαιους τάφους των προγόνων και τις εκκλησιές τους.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε κληρονόμοι της ιστορίας και του πολιτισμού που οι πρόγονοι μας δημιούργησαν στην αλησμόνητη Θράκη, το τρισχιλιόχρονο λίκνο του Ελληνισμού και της δισχιλιόχρονης Ελληνικής Ρωμιοσύνης όπου ανθοβολούσε η Ελληνική σκέψη και προκοπή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Ευχαριστήριο Θερμαϊκού Κορινού