Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποστέλλει τεχνικά συνεργεία υπαλλήλων για αυτοψίες και καταγραφή ζημιών

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Η Περιφερειακή Ενότητα πάντα κοντά στους πολίτες και στους επιχειρηματίες της Πιερίας καταγράφει άμεσα τις ζημιές που προκλήθηκαν από το έντονο καιρικό φαινόμενο που έπληξε χθες την περιοχή.




Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΠΕ Πιερίας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), βρίσκεται στο πεδίο για την καταγραφή των ζημιών και την έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσής τους.



Σημειώνεται ότι η διαδικασία για όλους τους πληγέντες (κτιριακά, εξοπλισμός φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο) γίνεται με αίτηση της κάθε επιχείρησης στον οικείο Δήμο.



Προληπτικά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα, όπως επίσης καλό θα ήταν και να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες, για να αποφευχθούν μικροατυχήματα, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.



Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, μπορείτε να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [ www.emy.gr ] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [ www.civilprotection.gr ], στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter. Ωστόσο, για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Ευχαριστήριο Θερμαϊκού Κορινού