Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ψηφιδωτού στην Κατερίνη: Απονομή βεβαιώσεων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο
Μια ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος», όπου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ψηφιδωτού, μια συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Γνωριμία με την αρχαία τέχνη του ψηφιδωτού
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα μυστικά μιας τέχνης που είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία της περιοχής μας. Υπό την καθοδήγηση της έμπειρης ψηφιδογράφου και εκπαιδεύτριας κ. Δώρας Μαυροματίδου, οι μαθητές διδάχθηκαν:
Τη χρήση των υλικών.
Τις εξειδικευμένες τεχνικές.
Τα βασικά στάδια δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου έργου.
Η τελετή απονομής
Την Τετάρτη 4 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη ολοκλήρωση του σεμιναρίου. Οι βεβαιώσεις συμμετοχής απονεμήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και την Πρόεδρο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Μαρία Γκριμούλα.
Στην τελετή έδωσαν το «παρών» προσωπικότητες του πολιτισμού της Πιερίας, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, καθώς και τα μέλη της διοίκησης κ. Ευαγγελία Παναγιωτίδου και κ. Νατάσα Βασιλείου.
Μια συνεργασία που συνεχίζεται
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου για την άριστη συνεργασία και ανακοίνωσε ότι η δημιουργική αυτή πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, ενισχύοντας τους δεσμούς της τοπικής κοινωνίας με την τέχνη και τον πολιτισμό.
Ως αναμνηστικό της επιτυχημένης δράσης, η κ. Μαυροματίδου προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ένα έργο ψηφιδωτού, σύμβολο της δημιουργικής προσπάθειας που καταβλήθηκε κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου