Επιδόματα τέκνων.

- Στις 28 με 31 Δεκ 2015 θα γίνει προσπάθεια για καταβολή της Δ΄δόσης των επιδομάτων τέκνων.



Παρά το γεγονός ότι το περιθώριο χορήγησης της δ' δόσης του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών είναι έως τις 20 Ιανουαρίου, η διοίκηση του ΟΓΑ προετοιμάζεται για να καταφέρει να παρέχει τη συγκεκριμένη οικονομική στήριξη, πριν από την έλευση της νέας χρονιάς. Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που έχει και τον τελικό λόγο, δεν έχει δοθεί ακόμα το «πράσινο φως».



Εντούτοις πηγές απο την Διοίκηση του Οργανισμού μιλώντας στα dikaiologitika.gr, στον ΟΓΑ έχουν ήδη αποφασίσει να χορηγήσουν με πολύ προσοχή άδειες στο προσωπικό που απασχολείται με αυτό το αντικείμενο, της καταβολής δηλαδή των οικογενειακών επιδομάτων, κατά τις εορταστικές ημέρες, ακριβώς για να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, αν χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν το ΓΛΚ να λαμβάνει την τελική απόφαση, μετά τις 20 Δεκεμβρίου.

 Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού