Βεβαιώσεις επιδομάτων ΟΓΑ

Οι περίπου 700.000 δικαιούχοι του 2015 μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ για την φορολογική δήλωση 2016 αν και οι αποδοχές που έχουν ληφθεί θα είναι αυτόματα περασμένες στο έντυπο Ε1.

Όσοι όμως επιθυμούν να διασταυρώσουν ότι είναι σωστά τα ποσά που έχουν λάβει το 2015 από τα επιδόματα του ΟΓΑ μπορούν να εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να λάβουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία μέσω διαδικτύου και χωρίς να απευθυνθούν σε ανταποκριτή η υποκατάστημα του Οργανισμού.

Τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουν είναι το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του δικαιούχου που υπέβαλλε το έντυπο Α21 στην περσινή φορολογική δήλωση. Αν ο ΑΜΚΑ ή/και ο ΑΦΜ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).


Η εφαρμογή για την βεβαίωση είναι ήδη ανοικτή αν και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι φορολογικές δηλώσεις και μπορείτε να την δείτε εδώ

Να υπενθυμίσουμε ότι έως 20 Απριλίου όσοι έλαβαν τα οικογενειακά επιδόματα το 2015 θα λάβουν χωρίς νέο Α21 την προκαταβολή για το 2016. (εδώ μπορείτε να δείτε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα νέα επιδόματα τουΟΓΑ)



Πηγή:http://www.dikaiologitika.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού