Παράνομη σήμανση για παραλία γυμνιστών στον Κορινό.

Παράνομη σήμανση στον χάρτη της google όπου  έχει προσθέσει κοντά στο κανάλι με το Κίτρος την σήμανση: Korinos Nudist Beach, που σημαίνει Παραλία γυμνιστών Κορινού.


Ο νόμος 1399/1983 - ΦΕΚ Α-145/11-10-1983 για τον γυμνισμό στην Ελλάδα είναι σαφής και τον επιτρέπει  σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους όπως  Ξενοδοχεία και κάθε άλλης μορφής τουριστικές εγκαταστάσεις όπως τα κάμπινγκς που έχουν λάβει ειδική άδεια από τον ΕΟΤ.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι όσοι κάνουν γυμνισμό σε χώρους που δεν έχουν λάβει απαραίτητη άδεια, είναι παράνομο και συγκεκριμένα πλημμέλημα, που διώκεται  για προσβολή της δημοσίας αιδούς και φυλάκιση έως 2 έτη.



Ο σχετικός νόμος:

Ίδρυση και λειτουργία κέντρων παραθερισμού γυμνιστών.
Άρθρο 1

1.Επιτρέπεται η λειτουργία στον ελληνικό χώρο κέντρων παραθερισμού γυμνιστών.
2.Ως κέντρα παραθερισμού γυμνιστών νοούνται:

α)Ξενοδοχεία και κάθε άλλης μορφής τουριστικές εγκαταστάσεις (όπως τα κάμπινγκς) που ύστερα από ειδική άδεια του ΕΟΤ λειτουργούν εφεξής μόνο ως κέντρα παραθερισμού γυμνιστών ενόσω διαρκεί η άδεια αυτή.
β)Οι εγκαταστάσεις που εξυπαρχής ιδρύονται και λειτουργούν ως τέτοιου είδους κέντρα με ειδική άδεια του ΕΟΤ.

3.Στα κέντρα παραθερισμού γυμνιστών διαμένουν κατ' αρχήν μέλη αναγνωρισμένων γυμνιστικών συλλόγων της ημεδαπής και αλλοδαπής.
Μπορεί όμως να διαμένουν σ' αυτά για άσκηση γυμνισμού και άλλα πρόσωπα, ημεδαποί ή αλλοδαποί, που ασκούν γυμνισμό, εφόσον τηρούν πιστά τους όρους και τους κανόνες λειτουργίας τους.


Άρθρο 2

1.Για τη λειτουργία κέντρου παραθερισμού γυμνιστών οποιασδήποτε μορφής απαιτείται ειδική άδεια του ΕΟΤ, που χορηγείται με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου μετά από σύμφωνη γνώμη των κατά τόπο αρμόδιων Νομαρχιακού Συμβουλίου και Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου.
Η άδεια αυτή, εγκρινόμενη από τον Υπουργό, εκδίδεται για τις επιχειρήσεις της περίπτ. α της παρ.2 του άρθρ.1 στο όνομα του δικαιούχου της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης και για τις επιχειρήσεις της περίπτ. β της ίδιας παραγράφου στο όνομα του ιδιοκτήτη ή μισθωτή ή του νόμιμου εκπροσώπου ή του υπεύθυνου διευθυντή της επιχείρησης. Όταν πρόκειται για Σωματείο η άδεια εκδίδεται στο όνομα των νόμιμων εκπροσώπων του. Η άδεια ισχύει για δύο χρόνια και μπορεί να ανανεώνεται για τον ίδιο χρόνο, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

2.Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, που εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης, ορίζονται οι προϋποθέσεις και ειδικές προδιαγραφές για τη χορήγηση και ανανέωση της ειδικής άδειας λειτουργίας των κέντρων, καθώς και οι όροι της λειτουργίας τους, οι περιορισμοί, τα κωλύματα χορήγησης της άδειας, ο έλεγχος και η εποπτεία τους, η κατάταξή τους σε κατηγορίες και οι τιμές καθεμιάς από αυτές και γενικά κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία τους. Στις προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνεται οπωσδήποτε και η φυσική και η κατά περίπτωση τεχνητή απομόνωση του χώρου λειτουργίας των κέντρων (όπως η περίφραξη ή η ειδική σήμανση) καθώς και η μη καταδίκη των ιδιοκτητών, εκπροσώπων και διευθυντών των κέντρων για αδικήματα αναφερόμενα στο άρθρ.9 παρ.2 του Α.Ν. 431/1937.
Άρθρο 3

Η άδεια των κέντρων παραθερισμού γυμνιστών ανακαλείται με μόνη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ σε περίπτωση που διαπιστωθεί μετά από έλεγχο ότι δεν συντρέχουν πλέον οι νόμιμες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της. Επίσης η άδεια ανακαλείται αν για οποιοδήποτε λόγο η επιχείρηση της περιπτ. α της παρ. 2 του άρθρ. 1 δεν έχει πλέον τη νόμιμη άδεια λειτουργίας που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις για το είδος της επιχείρησης που ασκεί (όπως ξενοδοχεία, κάμπινγκς).
Σε κάθε άλλη περίπτωση που οι κάτοχοι της άδειας λειτουργίας παραβαίνουν τις διατάξεις του παρόντος νόμου, των διοικητικών πράξεων που εκδίδονται σε εκτέλεση αυτού, των υγειονομικών ή αγορανομικών διατάξεων και των για αθέμιτο ανταγωνισμό διατάξεων επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρ.8 του Ν. 392/Ι976 (ΦΕΚ 199).


Άρθρο 4

Ιδιοκτήτες, μισθωτές, διευθυντές, διαχειριστές ή εκπρόσωποι κέντρων παραθερισμού γυμνιστών που λειτουργούν χωρίς την άδεια του άρθρ.2 του παρόντος, τιμωρούνται με φυλάκιση έως ενός έτους και χρηματική ποινή έως πεντακόσιες χιλιάδες.
Άρθρο 5

Η άσκηση γυμνισμού στο χώρο των εγκαταστάσεων των κέντρων και το χώρο του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκεται μπρος από αυτές δεν αποτελεί αδίκημα κατά τις διατάξεις του άρθρ.353 του Ποινικού Κώδικα.


Άρθρο 6

1.Το ειδικό επίδομα θέσεως που καταβάλλεται στο προσωπικό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την 38010/6422/7.3.1972 (ΦΕΚ 209/Β/72) απόφαοη των Υπουργών Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τις 57176/6761/24.1.1975 (ΦΕΚ 449/Β/75) και 522029/Ειδ. αρ. 126/3.8.1982 (ΦΕΚ 602/Β/82) αποφάσεις των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Οικονομικών θεωρείται ότι νόμιμα καταβάλλεται από την ημερομηνία της χορήγησής του.

2.Εφεξής είναι δυνατή η αναπροσαρμογή του επιδόματος, καθώς και η επέκτασή του σε άλλες εκτός από τις περιλαμβανόμενες στις αποφάσεις της παρ.1 του άρθρου αυτού κατηγορίες προσωπικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Οικονομικών.


Άρθρο 7

Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 


Σχόλια

  1. Η Σκιάθος έχει εξαιρετικά ποιοτικό και υψηλό τουρισμό λόγο της μικρής μπανάνας μια νόμιμη παραλία γυμνιστών που πήρε άδεια επί χούντας!
    Η μόνη λύση για την ανάπτυξη του Κορινού είναι ο γυμνισμός μιας και δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει αν το καταλάβετε καλός διαφορετικά πάρτε μια μυγοσκοτώστρα για να βαρατες μύγες!
    Good luck ahead!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού