Απαλλάσσονται από την καταβολή του παραβόλου των 46,14 ευρώ οι ανασφάλιστοι για την εξέτασή τους από υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ



Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46,14 ευρώ οι ανασφάλιστοι και οι άποροι που αιτούνται την πιστοποίηση της αναπηρίας τους από Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η εγκύκλιος

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που κοινοποιείταιστους δήμους, πρόκειται για διατάξεις του άρθρου 68 του ν. 4445/2016. Με το συγκεκριμένο άρθρο θεσμοθετήθηκε η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46,14€ για τους ανασφάλιστους και άπορους που είναι δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνηκαι αιτούνται τηνπιστοποίηση της αναπηρίας τους από Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

Τι λέει το άρθρο 68

Οι άποροι ανασφάλιστοι οι οποίοι είναι δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, όπως ορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση Α3/25132/2016 «Ρυθμίσεις για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας»(Β ́ 908) και συμπεριλαμβάνονται στησχετική βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. του ν. 3607/2007 (Α ́ 245), απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής του παραβόλου ύψους σαράντα έξι και δεκατέσσερα(46,14)ευρώ για την εξέτασή τους από Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α., σύμφωνα με την ανωτέρω περίπτωση ββ ́.».Ειδικότερα, η εξακρίβωση της μη ασφάλισης και της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών θα γίνεται με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α. τους στις Γραμματείες των κατά τόπους υποκαταστημάτων ΚΕ.Π.Α., καθώς έχει πλέον ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση του ΟΠΣ Ι.Κ.Α. -Ε.Τ.Α.Μ. με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανασφαλίστων/Οικονομικά Αδυνάτων της ΗΔΙΚΑ.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ

Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς