Ένοχος για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση κρίθηκε ο Γιάννης Κουρτάκης.

Την ενοχή του εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννη Κουρτάκη για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Παναγιώτη Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος των τριών ανηλίκων γιων του αποφάσισε το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η φωτογραφία είναι από το site espresso
Το δικαστήριο επέβαλε στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Παραπολιτικά ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή. Αντίθετα το Δικαστήριο αθώωσε τον διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένο για το ίδιο αδίκημα.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο εδώλιο μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος υπέβαλε σε βάρος τους μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και για απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης. Tην Πέμπτη δικάστηκε μόνον το σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμισης, γιατί για το άλλο της απόπειρας εκβίασης διενεργείται προκαταρκτική έρευνα.

Μετά την έκδοση της απόφασης μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: "θέλω να ευχαριστήσω τη ελληνική Δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαραπεντάρια στη ζωή του τόπου".

Παναγιώτης Τζένος 

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζένος, που ήταν παρών στη δίκη, καθώς ο Γιάννης Κουρτάκης δεν παρέστη, δήλωσε ότι "η απόφαση κατά του Κουρτάκη είναι άδικη και θα την εφεσιβάλουμε".


Για συμμορία εκβιαστών που χρησιμοποιεί την εφημερίδα Παραπολιτικά ως περίστροφο, έκανε λόγο την Πέμπτη ο κ. Καμμένος στη δίκη των στελεχών της εφημερίδας Κουρτάκη και Τζένου. Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για συμμορία που προετοιμάζει τον εκβιασμό και προαναγγέλλει το χτύπημα, αναφέροντας πως δεν διστάζουν να επιτεθούν σε ανήλικα παιδιά.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1, αφού, όπως είπε, ο Γιάννης Κουρτάκης είναι συνεργάτης με τον καταδικασθέντα στην υπόθεση διακίνησης 2 τόνων ηρωίνης και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιο Κοτσώνη.

Στη δικαστική αίθουσα ακούστηκε και το όνομα του εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον Πάνο Καμμένο να ερωτάται εάν τα Παραπολιτικά είναι ο όμιλος Κουρτάκη ή ο όμιλος Μαρινάκη. 
(πηγή)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς