Ποιοι θα υποχρεωθούν πρώτοι να βάλουν POS.

Ο “κύβος ερρίφθη¨ και το αργότερο το επόμενο δεκαήμερο θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα υποχρεώνει ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν POS για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει οι επαγγελματίες να έχουν εγκαταστήσει το POS.


Το πρώτο κύμα αυτών που θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν POS περιλαμβάνει γιατρούς, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους, υδραυλικούς, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και γενικώς όλα τα καταστήματα εστίασης.

Ήδη η υπουργική απόφαση έχει συνταχθεί από το υπουργείο Οικονομικών και αυτές τις μέρες υπογράφεται από τους συναρμόδιους, ώστε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να δοθεί στη δημοσιότητα και να αρχίσει να τρέχει η προθεσμία ως τις 30 Ιουνίου για την απόκτηση POS από τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που υπάγονται στο πρώτο κύμα.

Αργότερα θα υπάρξει δεύτερο και τρίτο κύμα. Ο λόγος της καθυστέρησης και της μη εφαρμογής του μέτρου για όλους, είναι η αδυναμία των τραπεζών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.(πηγή)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού