Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου προς την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου προς την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου σχετικά με τις «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου Α.Ε. που αφορούν την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του Τεχνικού Υπογειοποίησης Κατερίνης (ΣήραγγαΤ4)».

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:


Αξιότιμοι Κύριοι,

Κύριο χαρακτηριστικό της Πιερίας, είναι η εύκολη προσπελασιμότητα και επισκεψιμότητά της, με πολλά σημεία τουριστικής έλξης ημεδαπών και αλλοδαπών επισκεπτών / τουριστών καθ’ όλη της διάρκεια του έτους.


Σε συνέχεια των διαμαρτυριών που έγιναν από κατοίκους και επαγγελματίες του Κορινού για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» στον ανισόπεδο κόμβο, σύμφωνα με τις οποίες αποκόπτεται η πρόσβαση και στα δύο ρεύματα, έρχονται να προστεθούν για 120 μέρες τουλάχιστον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην Σήραγγα Τ4.


Προκειμένου η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», να είναι συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφάλειας [λόγω της εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης του Τεχνικού Υπογειοποίησης Κατερίνης (σήραγγα Τ4) στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε.], προβαίνει σε –εκ περιτροπής– αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας και στις δύο (2) κατευθύνσεις.

Γίνεται σαφές, ότι ο περιορισμός των λωρίδων κυκλοφορίας ιδιαίτερα μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα προκαλέσει όχι μόνο κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και πιθανά να αυξηθούν και τα ατυχήματα λόγω του μεγαλύτερου κυκλοφοριακού φορτίου που θα πρέπει να εξυπηρετηθεί από τη μία – ανά κατεύθυνση – λωρίδα κυκλοφορίας.

Μπορεί, λοιπόν, χρονικά να βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά για την Πιερία δεν έχει ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος, μιας και είναι ένας Νομός και με θαλάσσιο τουρισμό αλλά και με δυναμικά ανερχόμενο χειμερινό τουρισμό.

Παρότι, συμμεριζόμαστε την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης του Τεχνικού Υπογειοποίησης Κατερίνης (σήραγγα Τ4), για μια πιο ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την εύρεση μίας λύσης η οποία αφενός να εξυπηρετεί και θα εξασφαλίζει την ασφαλή και απρόσκοπτη οδική διέλευσης της σήραγγας, αφετέρου την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών μέσα στη υπόγεια σήραγγα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας. Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς