Με το κλείσιμο των εισόδων-εξόδων των ΣΕΑ Κορινού που οδηγούν στην παράπλευρη οδό, διώχνουν τους επισκέπτες-τουρίστες από τους Μακεδονικούς τάφους!!!

Το  πρόβλημα με την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι – επισκέπτες του Κορινού, λόγω των εργασιών συντήρησης είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους μας.

Με το δίκιο τους οι κάτοικοι του Κορινού και των γύρω χωριών διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που βιώνουν και προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχθές στο χώρο των εργασιών και επέδωσαν ψήφισμα στην εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου που όλο και παρατείνεται.

Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό αρχείο του κ. Δημήτρη Δένη

Φυσικά αν η εταιρεία και  οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν φροντίσει να έχουν ασφαλείς κοντινές εναλλακτικές διαδρομές, για να μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι-επισκέπτες του Κορινού, δεν θα γίνονταν τώρα λόγος για την καθυστέρηση του έργου.

Ως επίσημη εναλλακτική διαδρομή έχει χαρακτηριστεί η διαδρομή από τον παραλιακό δρόμο Κορινού – Παραλίας Κατερίνης, άσχετα αν είναι χαρακτηρισμένος αγροτικός δρόμος και χρειάζεται ο διπλάσιος χρόνος για να φτάσεις στην Κατερίνη ή στην εθνική οδό για Θεσσαλονίκη ή Αθήνα.

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην Κωμόπολη μας, μάθαμε ό,τι όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και δοθεί στην κυκλοφορία ξανά ο ημικόμβος Κορινού, θα είναι και λειψός μιας και η έξοδος από Αθήνα θα κλείσει. Η απόφαση αυτή έχει παρθεί από το 2007 μας είπαν. Να μην σχολιάσω τι κάναν οι τότε τοπικοί  άρχοντες του τόπου μας.



Από τα παραπάνω προκύπτει ένα μείζον θέμα  όσον αφορά τον αποκλεισμό μας από την κατεύθυνση των Αθηνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αναφέρομαι στους Μακεδονικούς τάφους του Κορινού Α & Β.

Ας υποθέσουμε ό,τι έρχονται τουρίστες μεμονωμένοι ή σχολεία να επισκεφθούν τους Μακεδονικούς τάφους από κατεύθυνση Αθηνών. Θα μπουν από την είσοδο των ΣΕΑ και μέχρι εδώ όλα καλά. Όταν όμως θα θελήσουν να πάνε  στον απέναντι Μακεδονικό τάφο Β, πως θα πάνε αφού φρόντισε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να κλείσει την παράπλευρη είσοδο-έξοδο των ΣΕΑ;



Η είσοδος-έξοδος αυτή των ΣΕΑ οδηγεί στον γνωστό παράπλευρο δρόμο εκεί που έχει κάνει κατάληψη στον δρόμο η εταιρεία Αβαξ και έχει καταστρέψει το οδόστρωμα με την διέλευση των βαρέων οχημάτων της.  Θα μπορούσε ο επισκέπτης να διέλθει κάτω από την εθνική οδό και να βρεθεί στην απέναντι μεριά της εθνικής με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη – Αθήνα και να φτάσει στον Β΄ τάφο σε 5 λεπτά. Με την υπάρχουσα όμως κατάσταση χρειάζεται τουλάχιστον 40 - 50 λεπτά για να διανύσεις αυτήν την απόσταση. Άρα συν της άλλης μας διώχνεται και τον τουρισμό και στερείτε στους επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά ίσως, τους μοναδικούς ακόμη επισκέψιμους τάφους σε όλο το εσωτερικό τους.

Η Κζ εφορεία αρχαιοτήτων Κατερίνης έπρεπε από χθες να στείλει έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες για να διευθετηθεί το μείζον θέμα που έχει προκύψει.  Με την ευκαιρία καλό είναι εκεί στην εφορεία αρχαιοτήτων να ασχοληθούν και με την δεύτερη είσοδο ‘’παρωδία’’ του Μακεδονικού τάφου Α με κατεύθυνση από Αθήνα.  Σε αυτήν που είναι δηλαδή έξω από τα Σ.Ε.Α. και συναντιέται με την παράπλευρη οδό. Δηλαδή αν επιθυμεί κάποιος να επισκεφθεί τους τάφους που βρίσκεται ήδη Κορινό να μπορεί να το κάνει και όχι να συναντάει το πλέγμα της οδού. Απίστευτα πράγματα!!!

Σάββας Σεϊταρίδης







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού