Στηρίζω την τοπική αγορά του Κορινού.

“Η τοπική αγορά αναμφισβήτητα απαιτεί την στήριξη όλων. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει πρωτίστως, να αλλάξει η νοοτροπία μας, που οδηγεί στη λογική, ότι εκτός Κορινού ψωνίζουμε πιο φθηνά και πιο ποιοτικά.



Θα πρέπει να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα, να υποχρεώσουμε τα καταστήματα να βάλουν στα ράφια τους εκείνα που παράγουμε στο τόπο  μας όπως π.χ. είναι αδιανόητο τα σούπερ μάρκετ να μην πουλάνε είδη μαναβικής ή ψάρια ή γάλα από Κορινιώτες παραγωγούς.


Είναι αδιανόητο να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και να μην υπάρχουν χορηγοί Κορινιώτες καταστηματάρχες ή και το αντίστροφο να μην αγοράζουν οι σύλλογοι τα εφόδια τους από Κορινιώτες καταστηματάρχες.

Είναι αδιανόητο να προτιμάτε τα καφέ της πόλης και να γυρίζετε την πλάτη στον τόπο που ζείτε.

Είναι αδιανόητο να μην προτιμάτε τα πρατήρια καυσίμων ή συνεργεία του τόπου μας.

Είναι παράλογο κωμόπολη 4000 κατοίκων να μην έχει βιβλιοπωλείο και πρέπει να αναγκάζετε ο γονιός ή ο μαθητής να μεταβεί στην Κατερίνη για τα απλά καθημερινά σχολικά είδη. Αναλογιστείτε ό,τι για μια φωτοτυπία αν κάποιος δεν έχει εκτυπωτή στο σπίτι του, πρέπει να μεταβεί στην πόλη.

Είναι αδιανόητο να μην τολμούν δικηγόροι ή συμβολαιογράφοι ή τεχνικά γραφεία να ανοίξουν τα γραφεία τους στον Κορινό.

Είναι αδιανόητο στην εποχή της τεχνολογίας να μην υπάρχει κατάστημα που να μας προμηθεύει με κινητά τηλέφωνα ή υπολογιστές. Να μην υπάρχει τεχνική υποστήριξη αν χαλάσει το κομπιούτερ ή το κινητό μας.

Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν καταστήματα ένδυσης και υπόδησης για όλες τις ηλικίες.

Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει τράπεζα και ταχυδρομείο δημόσιο ή ιδιωτικό.

Και τόσα άλλα…

Ο κάθε ένας από εμάς, ως καταναλωτής, πρέπει  να έχει στην άκρη του μυαλού του τη λειτουργία του κύκλου των οικονομικών δραστηριοτήτων και να στηρίξει την Κορινιώτικη  αγορά.

«Αν προτιμάει κάποιος να αγοράζει εκτός Κορινού  αυτόματα καταστρέφει την ευημερία του τόπου. Τα μεροκάματα χάνονται. Οι οικονομικές αξίες βουλιάζουν. Κερδίζεις ελάχιστα και χάνεις εκατονταπλάσια»

Άλλαξε τρόπο ζωής, μπορείς είναι στο χέρι σου!!!

Σάββας Σεϊταρίδης





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού