Απολογισμός Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου

Δελτίο τύπου δήμου Κατερίνης

Τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να αναβαθμιστεί και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των δημοτών, επισημαίνει στον απολογισμό του έργου του για το πρώτο τετράμηνο της θητείας του, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης Ευάγγελος Κήπου. 



«Συμπληρώθηκαν 120 ημέρες εντατικής δουλειάς για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας με στόχο την ανάδειξη, βελτίωση και συντήρηση του αστικού και περιαστικού πρασίνου στον Δήμο μας. Οι εργασίες αυτές που επικεντρώνονται σε μία σειρά από παρεμβάσεις στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων εντάσσονται στις προγραμματισμένες δράσεις για την αειφορική διαχείριση του αστικού και περιαστικού πρασίνου», δηλώνει ο κ. Κήπου. 



Όπως αναφέρει η Αντιδημαρχία, σε μόλις 120 ημέρες διεκπεραιώθηκε το 82% των αιτημάτων των Δημοτών, πολλά εκ των οποίων παρέμεναν σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, φυτεύτηκαν 9500 φυτά και λουλούδια, καθαρίστηκε από χόρτα το παραλιακό και όχι μόνο μέτωπο, κλαδεύτηκαν 1500 δέντρα εκ των οποίων τα περισσότερα στον αστικό ιστό της πόλης. «Οφείλω να σημειώσω, ότι η Αντιδημαρχία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες και τα αιτήματα της αρμοδιότητάς της παρά το γεγονός ότι από 31-10-2019 έως σήμερα ο αριθμός του προσωπικού της μειώθηκε στο ένα τρίτο περίπου. Δηλαδή, από 54 άτομα (μόνιμοι και συμβασιούχοι), τους τελευταίους μήνες εργάζονται στο Πράσινο μόλις 16 υπάλληλοι», σημειώνει ο κ. Κήπου. 

Απολογισμός Εργασιών Πρασίνου 



Επιγραμματικά αναφέρονται οι εξής εργασίες που ολοκληρώθηκαν κατά το πρώτο τετράμηνο της Αντιδημαρχίας: 



· Διεκπεραίωση 759 αιτημάτων δημοτών από το σύνολο των 928 που κατατέθηκαν. 

· Φυτεύσεις δένδρων, θάμνων, λουλουδιών, 9.500 στον αριθμό, στις 30 Τοπικές Κοινότητες και στην Δημοτική Ενότητα Κατερίνης. 

· Μεταφυτεύσεις θάμνων στους δύο κυκλικούς κόμβους της υπογειοποίησης και του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης. 

· Κοπή χόρτων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου (αιτήματα δημοτών, σχολικές μονάδες, κοινόχρηστοι χώροι). 

· Κλάδεμα δένδρων και θάμνων (1500 δέντρα και 4000 θάμνοι). 

· 500 δρομολόγια μεταφοράς κλαδιών και σακούλες χόρτων. 

· Εργασίες με μηχανήματα (χλοοκοπτικά και καταστροφείς) σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. 



«Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον συνολικό προγραμματισμό μας για τις δράσεις της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος για το 2020, ενώ θα προχωράμε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε απολογισμό των δράσεών μας προς γνώση των δημοτών», τονίζει ο Αντιδήμαρχος κ. Κήπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς