Καταγγελία του περιστατικού με τους αλλοδαπούς στον Κορινό, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας

της Μαριάννας Παπαποστόλου

Όπως ήδη θα είστε ενήμεροι, το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, τρία παιδιά από το χωριό μας καταδιώχθηκαν από τέσσερις πρόσφυγες, με προθέσεις άγνωστες, από τον Κορινό προς την παραλία Κορινού. Το συμβάν κατέγραψε και περιέγραψε η κ. Άσπα Κατσούρα, που ευτυχώς βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο σημείο και συνόδευσε τα παιδιά με ασφάλεια πίσω, στο χωριό.


Προσωπικό αρχείο κ. Άσπας Κατσούρα

Όλοι, ωστόσο, θορυβηθήκαμε και ανησυχήσαμε. Την επόμενη φορά, ίσως να μην είμαστε τόσο τυχεροί ώστε να υπάρχει κάποιος ενήλικος συγχωριανός μας που θα δράσει άμεσα και υπεύθυνα, όπως έκανε η Άσπα. Και σίγουρα δεν μπορούμε αυθαίρετα να υποθέσουμε ότι οι πρόσφυγες δεν θα έκαναν κάποιο κακό στα παιδιά και ότι όλο αυτό ήταν ένα ασήμαντο γεγονός. Καλύτερα, επομένως, να δράσουμε προληπτικά και να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των παιδιών μας (και ίσως όχι μόνο των παιδιών) για να αποφύγουμε τα όποια χειρότερα μελλοντικά παρόμοια συμβάντα, που μακάρι να μην υπάρξουν.

Με αυτή τη σκέψη, μεταβήκαμε χτες(σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Κορινού), τόσο με την κ.  Άσπα Κατσούρα(αυτόπτη μάρτυρα) όσο και το Γιώργο Παλαιολόγου (πρόεδρο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου Κορινού), στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερωθούν και να καταγράψουν το συμβάν. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε το γεγονός με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, κ. Τζήμα, το Διοικητή του Α.Τ. Κατερίνης, κ. Λένο, και το Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, κ. Κατσαρό. Επιπλέον, ζητήσαμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Αστυνομίας, ώστε να γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί ότι δεν είμαστε αμέτοχοι ή παθητικοί με όσα συμβαίνουν γύρω μας και να μην επιχειρήσουν να προβούν ξανά σε ανάλογη πράξη.


Πράγματι, η Αστυνομία, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, ενδιαφέρθηκε άμεσα για το θέμα και μερίμνησε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσαγωγές και συστάσεις στους πρόσφυγες. Ας ελπίσουμε ότι ήταν ένα ατυχές και μεμονωμένο συμβάν και ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε στο μέλλον με κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, πρέπει όλοι να συνεργαστούμε και να είμαστε σε εγρήγορση και συνεχή επικοινωνία. Η ασφάλεια είναι θεμελιώδες κοινό αγαθό μας, το οποίο μέχρι σήμερα, στον φιλήσυχο τόπο μας, απολαμβάναμε δίχως να καταβάλουμε ιδιαίτερη φροντίδα. Στο εξής, ίσως χρειαστεί να μεριμνούμε περισσότερο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού