Στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» της δαπάνης για τις παρεμβάσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Κώστας Κουκοδήμος: «Αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις στοχεύουμε στη φιλοξενία σπουδαίων εγχώριων & διεθνών αθλητικών διοργανώσεων» 



Αίτημα για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» των δαπανών για τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης τύπου Τ9, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, προκειμένου σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, να πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών ή και διεθνών αγώνων διατύπωσε ο Δήμος Κατερίνης, με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, στόχος των παρεμβάσεων, οι οποίες βασίζονται σε μελέτη που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης είναι αφενός η συντήρηση και αναβάθμιση των δομών και της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου και αφετέρου η αποπεράτωση όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη χορήγηση της αθλητικής εγκατάστασης άδειας λειτουργίας κατηγορίας ΣΤ’. 

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του κλειστού Γυμναστηρίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό θα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα μεγάλο έργο αθλητισμού, έναν ασφαλή και σύγχρονο χώρο άθλησης - στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα μπορούν να χαίρονται όλοι. Παράλληλα, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις στοχεύουμε στη φιλοξενία και διεξαγωγή μεγάλων εγχώριων και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, ενισχύοντας έτσι και τον αθλητικό τουρισμό» αναφέρει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, ύψους 1.020.000 ευρώ με Φ.Π.Α. αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», καθώς και από ίδιους πόρους. Η δημοπράτηση του έργου, θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την οριστική ένταξή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την μελέτη προτείνεται να εκτελεστούν: 

•Εργασίες διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων και της διαρρύθμισης του ισογείου και του μεσωρόφου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, με σκοπό την δημιουργία όλων των απαιτούμενων για την αδειοδότηση χώρων (όπως π.χ. αποδυτηρίων, κυλικείων, ιατρείων, χώρων wc φιλάθλων, χώρων wc ΑΜΕΑ κ.α.) 

•Προμήθεια 2 εξωτερικών ανελκυστήρων για την βελτίωση της προσβασιμότητας προς και από τους χώρους του μεσωρόφου για ΑΜΚ. 

•Προμήθεια και εγκατάσταση τριών πτυσσόμενων κερκίδων, ώστε να είναι δυνατή η φιλοξενία πάνω από 1.000 φιλάθλων. 

•Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού προστασίας και διαχωρισμού των αθλητών από τους φιλάθλους που θα τοποθετούνται στο ισόγειο (όπως π.χ. κινητών μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και φυσούνων). 

•Δημιουργία θέσεων φιλάθλων ΑΜΕΑ και εργασίες πρόβλεψης άμεσης πρόσβασης σε αυτές (όπως π.χ. άνοιγμα περαιτέρω εισόδων στο κτίριο). 

•Προμήθεια και εγκατάσταση δύο προκάτ κτιρίων τα οποία θα εξοπλιστούν κατάλληλα αποτελώντας τα δύο wc ΑΜΕΑ. 

•Εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. 

•Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών του κτιρίου. 

•Απαιτούμενες εργασίες και προμήθειες μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και την κείμενη νομοθεσία. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού