Ξεκινάει από Δευτέρα 18 Μαΐου η Λειτουργία του Γυμνασίου Κορινού

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 18-5-2020 ξεκινάει η επαναλειτουργία του σχολείου. Σύμφωνα με τις εγκυκλίους και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας:

Κάθε τμήμα γενικής παιδείας διαιρείται αλφαβητικά σε δύο υποτμήματα (Α και Β) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών/τριών θα είναι 1,5 μ. και ο αριθμός τους εντός τάξης κυμαίνεται από 9-12 άτομα.
Θα γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υποτμήματα: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το υποτμήμα Α και Τρίτη – Πέμπτη το υποτμήμα Β, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.

Θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές/τριες δεν θα είναι σχολείο.

Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί στις 12-6-2020.

Έμφαση θα δοθεί στην κάλυψη της ύλης, κατόπιν οδηγιών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας είναι ίδιο με αυτό που ίσχυε πριν τη διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Ενδεχομένως να γίνουν κάποιες αλλαγές σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικών.

Δυνατότητα μη προσέλευσης στο σχολείο έχουν οι μαθητές/τριες των οποίων οι γονείς-κηδεμόνες θα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι ο μαθητής/τρια ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή ότι συγκατοικεί με άτομο που ανήκει στην ομάδα αυτή. Σε αυτή την περίπτωση οι απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για τον χαρακτηρισμό φοίτησης.

Με βάση τα παραπάνω η κατάταξη των μαθητών/τριών του σχολείου μας σε υποτμήματα αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:Σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων υγιεινής έχουν ακολουθηθεί αυστηρά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ειδικότερα:

Έγινε απολύμανση και σχολαστικός καθαρισμός σε όλους τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.

Υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών, γαντιών και ειδών ατομικής υγιεινής (υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες).

Η μάσκα είναι προαιρετική στους χώρους του σχολείου και όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση θα πρέπει να την προμηθευτούν οι ίδιοι. Επιπλέον μπορούν να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μαντηλάκια ή ατομική συσκευασία αντισηπτικού διαλύματος.

Το κυλικείο δεν λειτουργεί, οπότε οι ανάγκες των μαθητών/τριών σε νερό και τρόφιμα θα καλύπτονται από το σπίτι.

Η προσέλευση στους χώρους του σχολείου επιτρέπεται μόνο σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. Οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί να επισκεφτεί το σχολείο θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη διεύθυνση του σχολείου και να οριστεί ραντεβού.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ για τη μεταφορά των μαθητών/τριών από και προς τις Τοπικές Κοινότητες θα γίνονται τις καθορισμένες ώρες με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής συγχρωτισμού.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλειστοί δρόμοι στον Κορινό λόγω διέλευσης του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας