Δήμος Κατερίνης: Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης στην προβλήτα Παραλίας

Δελτίο τύπου

Οι συντονισμένες ενέργειες όλων των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, υπουργείων, φορέων αυτοδιοίκησης, εμπλεκόμενων υπηρεσιών και ένας πραγματικός αγώνας δρόμου 8 μηνών, οδήγησαν στην έναρξη των εργασιών για τη βελτίωση, επισκευή και επιδιόρθωση της προβλήτας της Παραλίας, που αποτελεί σημείο αναφοράς για κατοίκους και επισκέπτες. Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης έρχονται να ικανοποιήσουν ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ενώ κρίθηκαν εξαιρετικά επείγουσες λόγω και της καθημερινής έκθεσης των πολιτών – επισκεπτών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών σε κίνδυνο, καθώς δεν υφίσταται κανένα προστατευτικό μέτρο περιμετρικά της προβλήτας. 

Την έναρξη των εργασιών σηματοδότησε η απόφαση για την απαλλαγή από διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, την οποία απέστειλε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος ΠΕ Πιερίας. Ακολούθως, ο Δήμος Κατερίνης κοινοποίησε την απόφαση στην Κτηματική υπηρεσία και στη Λιμενική αρχή αντίστοιχα, ενώ μεσολάβησε και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση ανάγκη εκτέλεσης των εργασιών. 

Οι εργασίες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ σήμερα το χώρο εργασιών επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας Γιώργος Νταντάμης και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Συμεωνίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Αστέριος Μπουσνάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παραλίας Γιάννης Μέγκας, το μέλος της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ν.Πιερίας Χρήστος Νάνος κ.α. 

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα αίτημα πολλών ετών των κατοίκων και φορέων της περιοχής ικανοποιείται. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των παρεμβάσεων, ο σχεδιασμός μας βασίζεται σε μια γενικότερη πρόθεση αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου και συνεπώς του υπαίθριου χώρου της προβλήτας, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς και πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. H δημιουργία στο Δήμο μας, μιας άμεσης και συνεχούς σύνδεσης με τη θάλασσα και μίας δυναμικής σχέσης με την πόλη της Κατερίνης και το υγρό στοιχείο βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας». 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες για την εποικοδομητική συνεργασία προς: τον Υπουργό Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο, την Κεντρική Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης -Αντιπλοίαρχο ΛΣ (Τ) Αθανασία Ζιάκα, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Πιερίας Ωραιοζήλη Αρσενά, τον διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης, υποπλοίαρχο Λ.Σ. Θεμιστοκλή Αδαμίδη, τον Πρόεδρο Αστέριο Μπουσνάκη και το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας, τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Νταντάμη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη. Η ταυτότητα των εργασιών 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην προβλήτα, παράλληλα με την κατασκευή και κατάλληλη διαμόρφωση του νέου δαπέδου και των κιγκλιδωμάτων, προκειμένου να προκύπτει ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα, θα γίνει και αντικατάσταση των φθαρμένων φωτιστικών σωμάτων με νέα, τα οποία θα είναι τεχνολογίας LED. 

Ειδικότερα, αφού διαμορφωθεί κατάλληλα η επιφάνεια με τσιμεντοκονίαμα (όπου απαιτηθεί), θα κατασκευαστεί νέο ξύλινο δάπεδο, το οποίο θα εδραστεί πάνω σε κατάλληλο σκελετό από ξυλεία. Στην συνέχεια, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα από εμποτισμένη ξυλεία πεύκης. 

Τέλος, η δαπάνη για το έργο θα καλυφθεί από Δημοτικούς Πόρους, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο στα μέσα Ιουνίου. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλειστοί δρόμοι στον Κορινό λόγω διέλευσης του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας