Αποτελεσματικό το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης στην αύξηση βίας, το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου

* Κώστας Κουκοδήμος: Συγχαρητήρια στο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου μας. Καλούμε τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία, να μη σιωπούν αλλά να καταγγέλλουν! 

* Ξεπεράστηκε κατά πολύ ο στόχος ως προς τον αριθμό εξυπηρέτησης κακοποιημένων γυναικών στον Δήμο Κατερίνης. 



Αυξημένος ήταν ο αριθμός κακοποιημένων γυναικών που, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, προσήλθαν στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης προκειμένου να αναζητήσουν στήριξη σε προβλήματα βίας που υφίσταντο στο στενό τους περιβάλλον. 

Συγκεκριμένα, κατά το κρίσιμο διάστημα Μαρτίου - Απριλίου 2020 όπου ο κορωνοϊός (covid-19) ήταν σε πλήρη έξαρση, το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης υποδέχθηκε και στήριξε γυναίκες οι οποίες, σε συνθήκες εγκλεισμού της τοπικής κοινωνίας, αντιμετώπισαν φαινόμενα βίας. 



Ο εγκλεισμός λόγω κορωνοϊού προκάλεσε και αύξηση κρουσμάτων βίας κατά γυναικών! 

Η στήριξη κακοποιημένων γυναικών, κατά το διάστημα Μαρτίου - Απριλίου 2020, έγινε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, διότι πέρα από την εφαρμογή του γενικού πλαισίου λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής (κανόνες απορρήτου, μέτρα προφύλαξης για μη έκθεση κακοποιημένων γυναικών, κλπ), επιπλέον η υποστήριξη έγινε και υπό τις προβλεπόμενες από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συνθήκες, για λόγους ασφάλειας τόσο του επιστημονικού προσωπικού, όσο και των γυναικών που αναζήτησαν στήριξη. 

Παρά τις δύσκολες συνθήκες όμως, το ολιγομελές επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής έφερε σε πέρας και με επιτυχία το έργο του. Άλλωστε, η διαχρονική αξιοπιστία και η γενικότερη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του προσωπικού του Κέντρου Συμβουλευτικής που κατά καιρούς έχει διαπιστωθεί, πιστοποιήθηκε πρόσφατα και στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, όταν στις 28/2/2020 πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, η οποία απέδωσε τα εύσημα. 



Κώστας Κουκοδήμος: Συγχαρητήρια στα στελέχη του Κέντρου μας. Καλούμε τις γυναίκες που κακοποιούνται, να μη σιωπούν! 

Μιλώντας για την ιδιαίτερα επιτυχή λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε τα εξής: «Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου για τον αγώνα που έδωσε αυτή την κρίσιμη περίοδο επιχειρώντας να δώσει διεξόδους και λύσεις σε γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση. 

Ο αγώνας αυτός είναι συνεχής, γίνεται με την αδιάκοπη στήριξη του Δήμου Κατερίνης, ωστόσο αυτή η μάχη που δίνουμε γίνεται και με τη συμπαράσταση της τοπικής μας κοινωνίας. Εμείς, ως Δήμος, καλούμε κάθε γυναίκα που θεωρεί ότι κακοποιείται είτε λεκτικά, είτε σωματικά, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να μη διστάζει και να μην κρύβεται, αλλά να έρχεται στον Δήμο και στο Κέντρο Συμβουλευτικής για πολυποίκιλη στήριξη και υποστήριξη». 



Στοιχεία επικοινωνίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης κατά την επταετή λειτουργία του είχε ως στόχο την εξυπηρέτηση τριακοσίων γυναικών. Ο στόχος όμως έχει ξεπεραστεί κατά πολύ αφού μέχρι σήμερα το Κέντρο έχει εξυπηρετήσει 389 κακοποιημένες γυναίκες. Επίσης, στις τρεις περιόδους λειτουργίας του το Κέντρο έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του, ύψους 714.400 ευρώ. 

Εντεταλμένη Σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης είναι η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, Ασημίνα Πούλιου. Σημερινός υπεύθυνος του έργου είναι ο υπάλληλος Προγραμματισμού του Δ. Κατερίνης, Εμμανουήλ Κοσμαδάκης, ενώ η Επιτροπή Παραλαβής και Πιστοποίησης Ποιότητας Παραδοτέων του Υποέργου (ΕΠΠΕ) αποτελείται από τις κυρίες Αναστασία Νταντάμη, Στέλλα Γκατζά και Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου. 

Οποιαδήποτε γυναίκα θέλει να επικοινωνήσει με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 23510 366 78. E-mail: womenaid@katerini . Ωράριο λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς