Λέμε ΟΧΙ στον Μεγάλο Αδελφό μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας

Λέμε ΟΧΙ στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. Η κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας, αποτελεί, όπως ήδη έχουμε τονίσει, πρωτοφανή πράξη πολιτικού αμοραλισμού της Κυβέρνησης. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο στοχεύει στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών, στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Όμως η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν σταματά εδώ. Μετά την δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, το βράδυ της Παρασκευής 8-5-2020, η Υπ. Παιδείας Κεραμέως περνά «εν κρυπτώ» στη Βουλή τροπολογία με την οποία επιχειρεί: 

α) την εγκατάσταση και χρήση καμερών και μικροφώνων στις σχολικές τάξεις, για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω διαδικτύου στα σπίτια των μαθητών, και μάλιστα με δυνατότητα καταγραφής τους από το Υπουργείο, 

β) τη νομιμοποίηση και τη μονιμοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όχι μόνο σε συνθήκες πανδημίας, αλλά ως οργανικό μόνιμο στοιχείο λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Οι εμπνευστές της τροπολογίας μετατρέπουν τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση, βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσουν τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται για ένα παιδαγωγικό έγκλημα απέναντι στα παιδιά, προϊόν μιας ολοκληρωτικής πολικής αντίληψης για τον έλεγχο του δημόσιου σχολείου με στόχευση να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες για τις δομές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Πρόκειται για μια επιχείρηση σαρώματος και ισοπέδωσης από την κυβέρνηση των κάθε είδους δικαιωμάτων. Για το ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας δεν είναι αποδεκτή καμιά ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος μέσα από τις σχολικές αίθουσες για λόγους παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας. 

Δεν διαπραγματευόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη, τη δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων, τον κανιβαλισμό πάνω στους μαθητές μας, ούτε τη λογική του τηλεοπτικού “μεγάλου αδελφού” για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Oύτε να το σκέφτονται, ότι θα μπει κάμερα σε σχολική τάξη! Θα υπερασπίσουμε τη δουλειά μας, τα παιδιά μας και το παιδαγωγικό μας έργο. Να μην τολμήσει η ηγεσία του υπουργείου παιδείας να θέσει σε εφαρμογή τη (ν)τροπολογία που μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση και βάζει στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό! 

Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία! Δεν εφαρμόζουμε την τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος με κάμερες. Δεν μονιμοποιούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν το μέτρο της μετάδοσης των μαθημάτων. 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ & το Δ.Σ του ΣΕΠΕ Ν.Πιερίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας, στην ΔΙΠΕ Πιερίας την Τετάρτη 13-5-2020 και ώρα 13.00΄. στην ΔΙΔΕ Πιερίας την Τετάρτη 13-5-2020 και ώρα 13.20΄.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλειστοί δρόμοι στον Κορινό λόγω διέλευσης του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας