Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Ιατρείο για τα μέλη των ΚΑΠΗ στο δημοτικό πάρκο

Με στόχο το Ιατρείο των ΚΑΠΗ να τεθεί σε λειτουργία όπως παλιά, στο κτίσμα που βρίσκεται στην «καρδιά» του Δημοτικού πάρκου προσφέροντας από την 1η Σεπτεμβρίου πολύτιμες υπηρεσίες στα μέλη του, σειρά εργασιών υλοποιούνται από τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ. 



Ήδη είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός του χώρου και οι ελαιοχρωματισμοί, ενώ πρόκειται άμεσα να εξοπλιστεί με υλικοτεχνική υποδομή (υπολογιστές, ιατρικά όργανα, έπιπλα κ.α.), που θα υποστηρίξει τη λειτουργία του ως Ιατρείου του συνόλου (στην παρούσα φάση), των μελών των ΚΑΠΗ. 

Ειδικότερα ο χώρος, ο οποίος και κατά το παρελθόν λειτούργησε ως Ιατρείο, τα τελευταία χρόνια είχε απαξιωθεί - εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και φιλοδοξεί να συστηθεί εκ νέου στους δημότες της τρίτης ηλικίας, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική πρωτοβάθμια φροντίδα, συνταγογράφηση κ.α. υπηρεσίες, οι οποίες μέχρι πρότινος στεγάζονταν στο κυλικείο (!) των ΚΑΠΗ. 



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Νίκο Τσιαμπέρα: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και με ευαισθησία προς την Τρίτη Ηλικία και τον θεσμό των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου μας, δίνουμε έμφαση στην καθημερινή ιατροφαρμακευτική φροντίδα των ηλικιωμένων. Προς την κατεύθυνση αυτή και μέσα από την επαναλειτουργία του Ιατρείου στο χώρο του δημοτικού πάρκου, ενισχύουμε έμπρακτα τη λειτουργία των δομών αλληλεγγύης προς την Τρίτη Ηλικία. Στόχος είναι οι συνδημότες μας να είναι πάντα δραστήριοι, υγιείς και ενεργά κύτταρα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού