Δημιουργία 5στερων ξενοδοχείων και 3.000 θέσεων εργασίας για τους δημότες μας

Με την οικονομική κρίση να βαθαίνει και τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται, εκτός από τα (αναπάντητα) ερωτήματα που έχουμε για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου Κατερίνης σήμερα, θα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας και στο μέλλον. Οι δημότες χρειάζονται μόνιμες ΔΟΥΛΕΙΕΣ, που θα προκύψουν από νέες επενδύσεις, όχι μόνο μέσω από την αξιοποίηση προγραμμάτων για ένταξη μεταναστών στην τοπική κοινωνία.




Το πρόβλημα

Επί δεκαετίες συζητάμε στον τόπο μας την ανάγκη για να αλλάξουμε εντελώς το τουριστικό μας προϊόν και να προσελκύσουμε μαζικά τουρίστες υψηλών εισοδημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποφαινόμενος έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις και προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια. Όπως η εμπειρία της ζωής έχει δείξει, οι τουρίστες που ψάχνουμε κάνουν συνήθως διακοπές σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, συνδυάζοντας σειρά άλλων ανέσεων και πλεονεκτημάτων.



Εμείς στον Δήμο Κατερίνης έχουμε αναξιοποίητα περισσότερα από 2.000 στρέμματα παραθαλάσσιας δημοτικής περιουσίας. Με δεδομένο πως ως το 2023 ( = μεθαύριο) ο τουρισμός θα αρχίσει να επιστρέφει στα φυσιολογικά του επίπεδα, είναι η ώρα να ετοιμαστούμε και να κινηθούμε προς τα εμπρός.



Η λύση μας: Πλήρης τουριστική ανάπτυξη, με οφέλη για τους πολλούς

Ο δημοτικός μας συνδυασμός έχει μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Συγκεκριμένα έχουμε μελετήσει και προτείνουμε:
Πολεοδομική τακτοποίηση όλων των δημοτικών μας εκτάσεων σε τουριστικές περιοχές και ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να είναι έτοιμα προς δημοπράτηση
Προτεραιότητα στη δημιουργία μεγάλων 5στερων τουριστικών μονάδων σε αυτές
Στόχος οι 10 μεγάλες μονάδες που θα δημιουργήσουν 3.000 θέσεις εργασίας για τους δημότες μας, άμεσα και έμμεσα (μιας και όλοι ξέρουμε πως για κάθε έναν εργαζόμενο σε ένα ξενοδοχείο, τουλάχιστον ένας ακόμη βρίσκει δουλειά σε άλλα επαγγέλματα στην περιοχή)
Για να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε γενικευμένη προβολή της περιοχής μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σε εξειδικευμένες κλαδικές εκθέσεις για επενδυτές) για να φέρουμε εδώ τους καλύτερους και όχι «αυτούς που θα μας βρουν από μόνοι τους».
Οι διαγωνισμοί να είναι διεθνείς και αδιάβλητοι, με μακροχρόνια μίσθωση των ακινήτων για 49 χρόνια και όχι την πώλησή τους.


Ο Δήμος να βοηθήσει σε κάθε βήμα για την αδειοδότηση των μονάδων
Να φροντίσουμε να φέρουμε στην περιοχή όλες τις αναγκαίες υποδομές: Ύδρευση και αποχέτευση, ρεύμα, δρόμο με άσφαλτο, φυσικό αέριο (που το θέλουμε άλλωστε για όλο το παραλιακό μας μέτωπο), σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό.
Αυτό το έργο σε συνδυασμό με τη μεταφορά του αλιευτικού καταφυγίου Παραλίας μέσα στη θάλασσα και δημιουργία μαρίνας για σκάφη + υδατοδρόμιο στα όρια του Δήμου μας μπορεί να απογειώσει όλη την περιοχή.



Ειδικό μπόνους / προτεραιότητα να ληφθεί στις επενδύσεις που θα προβλέψουν / συμπεριλάβουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:
Προσλήψεις με προτεραιότητα για τους κατοίκους του Δήμου μας και εφόσον δεν επαρκούν, της Πιερίας
Αγορά πρώτων υλών από παραγωγούς της περιοχής
Συνεδριακό κέντρο για περισσότερους από 1.500 επισκέπτες
Ελικοδρόμιο
Μεγάλο κέντρο spa
Προϋπολογισμό και συγκεκριμένο πολυετές διαφημιστικό πλάνο προβολής του Δήμου μας και του brand του Ολύμπου μας.
Προϋπολογισμός κοινωνικών δράσεων από τη μεριά των επενδυτών
Σύνδεση και με τον ορεινό μας όγκο, για τη χειμερινή περίοδο



Τα αποτελέσματα της πρότασής μας

Υλοποιώντας την πρότασή μας, ο Δήμος μας θα πετύχει τα εξής:
Δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας για τους δημότες μας, για τις επόμενες δεκαετίες
Επιπρόσθετος τζίρος άνω των 100.000.000 Ευρώ για τους επαγγελματίες του Δήμου μας
Δημιουργία σταθερών εσόδων για 49 χρόνια.
Απορρόφηση της τοπικής παραγωγής προϊόντων
Συνολική αλλαγή του τουριστικού προφίλ του τόπου μας
Οφέλη και για τις μικρότερες μονάδες, μιας και πάντα οι μεγάλες μονάδες αυξάνουν την κίνηση και στις μικρότερες
Είσοδος στην αγορά τουριστών υψηλών εισοδημάτων
Ενίσχυση και καθιέρωση του τουριστικού brand της περιοχής μας



Στη διάθεσή σας, για να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών μας και να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές τους

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, να προτείνουμε καινοτόμες ιδέες και να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των συνδημοτών μας. Είμαστε στο πλευρό σας ΚΑΙ για το μεγαλόπνοο έργο της δημιουργίας 5στερων ξενοδοχείων στο παραλιακό μας μέτωπο, δημιουργώντας χιλιάδες δουλειές, τζίρους στα μαγαζιά και υπεραξίες για όλους. Θα είναι κρίμα εν έτει 2021 να χάσουμε την ευκαιρία και να μην είμαστε έτοιμοι όταν και πάλι θα ανοίξει η τουριστική αγορά.



Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών. Οι δημότες μας μπορούν να έχουν 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας, μέσω αυτών των επενδύσεων.



Τι κάνετε για το συγκεκριμένο θέμα;



Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού