Την ένταξη των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της Πιερίας στο πρόγραμμα δωρεάν ασύρματου Internet

Με επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος αιτείται να εξετασθεί η συμπερίληψη των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της Πιερίας στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν WiFi σε μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας. 



Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με Δελτίο Τύπου της 11-01-2021 ανακοίνωσε την σημαντική πρωτοβουλία αναβάθμισης κορυφαίων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας. Αυτό θα συμβεί μέσα από την δωρεάν διαθεσιμότητα ασύρματου Internet στους επισκέπτες σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την εταιρεία COSMOTE. 

Ωστόσο, η απουσία των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων του νομού τόσο από τους χώρους που διαθέτουν ήδη WiFi όσο και από εκείνους, που σύντομα θα συμπεριληφθούν άμεσα στην επόμενη φάση, οδήγησε τον βουλευτή Πιερίας στην επιστολική διατύπωση του προαναφερθέντος αιτήματος. 

Κατά την εκτίμηση του κ. Μπαραλιάκου οι Αρχαιολογικοί χώροι του Δίου και της Πύδνας καθώς και τα Μουσεία της Πιερίας, Δίου και Μακρυγιάλου, ως χώροι μεγάλης επισκεψιμότητας, είναι χρήσιμο να διαθέτουν την δυνατότητα να αναδείξουν το πολυδύναμο και πλούσιο πολιτιστικό τους φορτίο με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς