Τι ακριβώς συμβαίνει με την αναίτια μεταφορά του ΚΕΠ;

Για άλλη μία φορά ο Δήμος Κατερίνης προχώρησε σε μία αμφιλεγόμενη (όπως καταγγέλεται) απόφαση οικονομικής φύσεως, σχετικά με τη μίσθωση ακινήτου για τη μετεστέγαση των ΚΕΠ. Αντί να μείνουν αυτά στον χώρο που ανήκε στον Δήμο, αποφασίσθηκε να γίνει διαγωνισμός εκμίσθωσης χώρου.





– Μερίδα των ΜΜΕ κατήγγειλε ήδη από τον Δεκέμβριο ότι είχε προεπιλεγεί ο χώρος που θα ενοικιαστεί για τη μετεγκατάσταση, που ενοικιάστηκε με 1.250 Ευρώ / μήνα, 15.000 Ευρώ / χρόνο.

Μάλιστα ενώ οι άοκνοι συνεργάτες τύπου των κ.κ. Κουκοδήμου και Νταντάμη στέλνουν βροχή δελτίων για ο,τιδήποτε συμβαίνει (προσπαθώντας να καλύψουν την ένδοια σοβαρών έργων, μεταρρυθμίσεων και οράματος, όπως καταγγέλει και ο κ. Τσιαμπέρας), για το θέμα αυτό δεν θεώρησαν σκόπιμο να το μάθουν όλοι οι δημότες, αρκέστηκαν στη δημοσίευση της διακήρυξης.

Στη σχετική ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου πλειοψήφισε η γνώμη των κ.κ. Μορφακίδη, Νταντάμη, Συμεωνίδη και Τσιαλού, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα για τον χώρο που είχε προαναγγελθεί ότι θα κερδίσει τον διαγωνισμό.

Γιατί το έκαναν;


Γιατί αποφασίστηκε να κλείσουν τα ΚΕΠ από Δήμο, όπου η πρόσβαση και η στάθμευση είναι εύκολη;
Γιατί να αφήσουμε δωρεάν χώρους και να πληρώνουμε 15.000 Ευρώ / χρόνο;
Πώς γίνεται να υπάρχουν δημοσιογράφοι που να ξέρουν από πριν ποιο ακίνητο τελικά θα επιλεγεί;
(Ο κ. Τσιαλός ήταν από την αρχή υποστηρικτής αυτής της πρότασης, ή έγινε στο τέλος; )


Τι απαντάτε συγκεκριμένα; Οι δημότες δικαιούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι μισόλογα ή αναφορές στο παρελθόν. Έχουμε να κάνουμε με δημοσιογράφους με «κληρονομικό χάρισμα, που μπορούν να προβλέψουν το μέλλον»; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; Γιατί να πληρώσει ο Δήμος για κάτι που μπορούσε να λύσει χωρίς κόστος;

Δημοτικός Συνδυασμός 
«Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»


16.12.2020: Δημοσίευση της διακήρυξης

21.12.2020: Αποκάλυψη του θέματος από δημοσιογράφους

07.01.2021: Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης, όπου το θέμα εγκρίθηκε με τις ψήφους των κ.κ. Μορφακίδη, Νταντάμη, Συμεωνίδη και Τσιαλού



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς