Με τριπλό φόρο το αγροτικό πετρέλαιο από 1η Οκτωβρίου

Σε µειωµένες κατά 50% επιστροφές φόρου το 2016 µεταφράζεται για τους παραγωγούς η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο που τίθεται σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2015, ως απόρροια της συµφωνίας µε τους δανειστές.



Πρόκειται για το δεύτερο- µετά την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήµατος- µέτρο άµεσης εφαρµογής για τους επαγγελµατίες του χώρου που περιλαµβάνει το µνηµόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και αποτυπώθηκε στο νόµο 4336/2015.
Όπως επισηµαίνεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο της Γενικής Γραµµατείας ∆ηµοσίων Εσόδων που «υπενθυµίζει» τις σχετικές διατάξεις του νόµου, ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης που χρησιµοποιούν οι αγρότες για τις παραγωγικές τους δραστηριότητες αυξάνεται τον επόµενο µήνα από τα 66 ευρώ στο χιλιόλίτρο στα 200 ευρώ το χιλιόλίτρο. Ουσιαστικά δηλαδή τριπλασιάζεται, ενώ ακριβώς ένα χρόνο µετά εξισώνεται πλήρως µε εκείνον του πετρελαίου που χρησιµοποιούν όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες κι επαγγελµατίες. Γεγονός που σηµαίνει ότι καταργείται και η διαδικασία επιστροφής όπως την ξέρουµε.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα


Πηγή: http://www.agronews.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Ευχαριστήριο Θερμαϊκού Κορινού