Από τις 25 Αυγούστου 2015 η Διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσει η κλινική της γιατί έμειναν μόνο δύο Παιδίατροι με επιστολές της στην ΔΥΠΕ και στην Διοίκηση του νοσοκομείου.

            Από χθες μένει μόνη της λόγω αναρρωτικής άδειας του επιμελητή της.
Χθες δημοσιεύονται ανακοινώσεις της Ένωσης Νοσηλευτών για τον κίνδυνο να κλείσει η κλινική.


           Σήμερα το πρωί επισκέπτομαι την Παιδιατρική κλινική και διαπιστώνω ότι από το μεσημέρι θα είναι αδύνατη η περαιτέρω λειτουργία της και η ανάληψη εφημερίας με περαιτέρω κίνδυνο για την λειτουργία και της Μαιευτικής κλινικής μια που δεν μπορούν να καλυφθούν από Παιδιάτρους οι αίθουσες τοκετών και τα νεογνά.

          Στις 10πμ επισκέπτομαι τον Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος είχε βγάλει ανακοίνωση αναζητώντας παιδιατρική κάλυψη από ιδιώτες Παιδιάτρους που δεν μπορεί να εγκριθεί η δαπάνη από τον Επίτροπο!
Η ΔΥΠΕ του ανακοινώνει ότι λόγω της πρόσφατης αλλαγής της νομοθεσίας απαιτείται σύμφωνη γνώμη των ιατρών για να κάνει μετακίνηση και ουδείς έρχεται οικειοθελώς!

          Προ του αδιεξόδου επικοινωνώ παρουσία του Διοικητή με τον Υπουργό Υγείας και τον Διευθυντή του ζητώντας άμεση λύση και δηλώνω ότι μέχρι να βρεθεί λύση θα βάλω την ιατρική μπλούζα μου και θα προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως Παιδίατρος αναστέλλοντας την προεκλογική μου εκστρατεία!

          Τα γεγονότα μετά είναι γνωστά... Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταφθάνουν ασθμαίνοντας στα Εξωτερικά Ιατρεία και ζητάνε εξηγήσεις για τις ενέργειες μου χαρακτηρίζοντας τες ακτιβιστικές και ...λαϊκιστικές... Ενώ Διοικητής και Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ έρχονται επίσης υποσχόμενοι μετακίνηση της μοναδικής Παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Αιγινίου!

          Ακολουθεί ανακοίνωση της ΔΥΠΕ ότι κατόπιν παρέμβασης των υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ( που προηγουμένως είχαν διαμαρτυρηθεί ότι μόλις προ ολίγου έμαθαν το πρόβλημα) λύθηκε το θέμα και η κλινική λειτουργεί κανονικά!

Οψόμεθα!
            Πάντως σήμερα θα εφημερεύει πάλι μόνη της για τρίτη συνεχόμενη μέρα η Διευθύντρια με ότι αυτό συνεπάγεται...περιμένοντας την συνάδελφο από το Αιγίνιο!

            Η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής αφορά χιλιάδες οικογένειες της Πιερίας!

            Ως Παιδίατρος πάνω από όλα τιμώντας τον όρκο που έδωσα όφειλα να κάνω ότι έκανα!

           Το ίδιο θα κάνω αν διαπιστώσω ότι το πρόβλημα συνεχίζεται αδιαφορώντας αν στεναχωρήσω κάποιους!

           Οι παιδίατροι είμαστε οι μόνοι συνήγοροι των παιδιών στις δύσκολες στιγμές τους όπως έλεγε ο καθηγητής μου αείμνηστος κκ Κασίμος... Δεν το ξεχνώ και αναλαμβάνω το κόστος.. 

Γιώργος
,,Κωνσταντόπουλος
Παιδίατρος
,,Επίκουρος,,Καθηγητής,,Παιδιατρικής,,ΑΠΘ
πρώην Υφυπουργός Υγείας(2004-2009)

Πηγή: efteria.blogspot.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού