Με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 η «αναβίωση του εθίμου Κουρμπάνι» στον Κορινό.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 η «αναβίωση του εθίμου Κουρμπάνι» από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία του κουρμπανιού από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα και Αιδεσιμότατο Χρήστο Σεϊταρίδη.


Τα μέλη σου συλλόγου διανέμισαν την σούπα (κουρμπάνι) στους παρευρισκόμενους όπως ορίζει το έθιμο προς τιμή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.


Την εκδήλωση πλαισίωσαν με εκπληκτικό τρόπο τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού με χοροδιδάσκαλο την Αλεστά Χαρά, καθώς επίσης και τα εξαιρετικά χορευτικά ενηλίκων του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Αιγινίου με χοροδιδάσκαλο τον Δήμο Πραντσίδη και του Συλλόγου Νοσταλγοί της Παράδοσης με χοροδιδάσκαλο τον Γεώργιο Ρέμπα, που παρουσίασαν χορούς από την Θράκη και το Ρουμλουκι περιοχή Μακεδονίας.




Στην συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι υπό τον ήχο της ορχήστρας μας που αποτελείτο από τους:

• Μπόζογλου Νικόλαο ακορδεον

• Παπαδημητρίου Νικόλαο καβάλι – τραγούδι

• Γκαράνη Αθανάσιο λαούτο – τραγούδι

• Παπαποστόλου Μαριάννα τραγούδι 

• Κωνσταντινίδη Τριαντάφυλλο καβάλι – γκάιντα 

• Μαυρίδη Ιωάννη κρουστά

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας, ο Αιδεσιμότατος Χρήστος Σειταρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Καλτσίδης, Αλέξανδρος Γιουμίδης και Γεώργιος Ίτσιος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Καρασερίδου Φωτεινή, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανατολικής Ρωμυλίας, ο πολιτευτής Πιερίας Μπέης Δημήτριος, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων Εύξεινος Πόντος Κορινού, Μορφωτικός Νέων Κορινού, Κουμπαγιωτών ο Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης Κορινού, Ανατολική Ρωμυλία Αιγινίου, Νοσταλγοί της Παράδοσης Κατερίνης, Θρακική Εστία Κατερίνης, Θρακικός Γανόχωρας, Πολιτιστικός Κίτρους, Θρακικός Περίστασης, Ανατολική Ρωμυλία Άσπρου, Αν. Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς τους χορηγούς που κάθε χρόνο στηρίζουν την εκδήλωση αυτή, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού κα. Καρασερίδου Φωτεινή, την εταιρία stop fire του Μιχόπουλου Α. και ΣΙΑ, τους Σπανό Παναγιώτη και Αριζόγλου Δημήτριο για την απεντόμωση  του χώρου, τον Ιωάννου Κώστα για την εξαιρετική συνεργασία στην κάλυψη του ήχου καθώς επίσης και τους δεκάδες εθελοντές μέλη του συλλόγου.

Πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση κατά κοινή ομολογία, σεμνή και ουσιαστική όπως αρμόζει η αναβίωση του εθίμου.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών
Μιχαηλίδης Σιδέρης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού