Συνάντηση εργασίας δήμου Κατερίνης και ΤΕΙ Κρήτης στo πλαίσιο του προγράμματος «biowaste» interreg

Συνάντηση εργασίας του Δήμου Κατερίνης και του ΤΕΙ Κρήτης, στo πλαίσιο του νέου εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος, με το διακριτικό τίτλο «BIOWASTE» INTERREG πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της  Τρίτης, στο Δημαρχείο Κατερίνης.


Στην πρώτη αυτή συνάντηση, τέθηκε στο επίκεντρο, η εξέταση τεχνικών και οργανωτικών ζητημάτων του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα έλαβαν μέρος: ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νικόλαος Παπαζιώγας, τα στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού και Διαφάνειας Ζωή Σερετίδου, Χάρης Παναγιωτίδης, Εμμανουήλ Κοσμαδάκης, καθώς και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Εμμανουήλ Χρυσοστάλης. Από το ΤΕΙ Κρήτης συμμετείχαν ο καθηγητής Γεωπονίας Θρασύβουλος Μανιός και η ειδική συνεργάτης Ελένη Πάλλα.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις με έμφαση στο περιεχόμενο της συνεργασίας, στις ενέργειες ωρίμανσης της αναθεωρημένης πρότασης, καθώς και στον σχεδιασμό του χρονοδιαγράμματος ενεργειών.

Όπως δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης, ο αντιδήμαρχος Ν.Παπαζιώγας: «Ο Δήμος Κατερίνης, με ομάδα συνεργατών/επιστημόνων αποτελεί τον Leader φορέα υλοποίησης. Ειδικότερα έχει το γενικό συντονισμό των φορέων και του προγράμματος, καθώς και τη διάθεση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στους εταίρους, με το ΤΕΙ Κρήτης, να αποτελεί τον «τεχνικό σύμβουλο».

Επιπλέον, περιγράφοντας επιγραμματικά την ταυτότητα του προγράμματος τόνισε: «Μεταξύ άλλων στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται και η προμήθεια - εγκατάσταση αυτόματων κομποστοποιητών, με στόχο τη μείωση του όγκου των βιοδιασπώμενων απορριμμάτων του Δήμου Κατερίνης».

Τέλος, στο σχήμα υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος προβλέπεται επίσης, διακρατική συνεργασία με εταίρους από τις χώρες: Ελλάδα, Αλβανία, Σκόπια, Κύπρο.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού