Συνεχίζεται η φιλοξενία παιδιών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Με επιτυχία συνεχίζεται το Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, από όλο το Νομό Πιερίας στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.



Ήδη ολοκληρώθηκαν οι πρώτες πέντε περίοδοι φιλοξενίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η έκτη με μαθητές Α' και Β΄' Γυμνασίου. Παραπάνω από διακόσια πενήντα παιδιά έως αυτή τη στιγμή φιλοξενήθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, αποκομίζοντας πλούσιες πνευματικές εμπειρίες., ενώ άλλα διακόσια θα φιλοξενηθούν στις περιόδους που θα ακολουθήσουν.

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους γεύονται τη χαρά της ομαδικής ζωής, μαθαίνουν να ζουν μαζί, ψυχαγωγούνται με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, προβληματίζονται και ευαισθητοποιούνται σε σύγχρονα θέματα και εκπαιδεύονται μέσα από πρωτότυπες ομαδικές δραστηριότητες και οικολογικές πρωτοβουλίες. Κυρίως όμως μαθητεύουν στην τέχνη της αληθινής χριστιανικής επικοινωνίας μέσα στα πλαίσια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με τις τακτικές επισκέψεις του, τις συμβουλές του και, γενικά, την ανύστακτη ποιμαντική φροντίδα του ενισχύει το πνευματικό, ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα φιλοξενίας, οι καρποί του οποίου δεν θα αργήσουν να φανούν στη ζωή των παιδιών και των νέων.

Τπ πρόγραμμα φιλοξενίας θα ολοκληρωθεί με κορίτσια Δημοτικού και Α' Γυμνασίου στις 7 Αυγούστου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί τους τοπικούς φορείς και τους εθελοντές που στηρίζουν τις δομές φιλοξενίας και συμπαραστέκονται στο σπουδαίο αυτό κοινωνικό έργο, που καθώς έχει ως αποδέκτες παιδιά και νέους, αποτελεί επένδυση για το μέλλον του τόπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς