Μαρία Παλαμά το δεξί μπακ του ΠΑΟΚ που από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Ιταλική Εμπολι.

Η Μαρία Παλαμά είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, κόρη του Δημήτρη Παλαμά και της Βιολέτας Μαυροπούλου από τον Κορινό Πιερίας που διαπρέπει στο γυναικείο ποδόσφαιρο και από  πρωταθλήτρια στον ΠΑΟΚ, αφήνει πίσω της την Ελλάδα για να ταξιδέψει στην γειτονική Ιταλία όπου θα αγωνίζεται στην Έμπολι ομάδα της Seria B.

από το site www.womensports.gr

Η Μαρία ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά της  βήματα σε ηλικία 12 ετών στην ομάδα της Κατερίνης Πιερίδες Μούσες όπου αγωνίστηκε για 2,5 Χρόνια. Στη συνέχεια στην ηλικία των 15 ετών  ήρθε η μεταγραφή στην  νεοφώτιστη ομάδα ΄Α Εθνικής τον Σεπολιακό Πάρνηθας όπου αγωνίστηκε για 6 μήνες.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ακολούθησε η μεταγραφή της στην Γλυφάδα η οποία είχε τερματίσει τέταρτη την προηγούμενη χρονιά στην Ά εθνική και στην ομάδα αυτή αγωνίστηκε άλλους 6 μήνες. 

Το καλοκαίρι του 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό των ελπίδων Καρδίτσας με την οποία κατέκτησε την 2η θέση στην Α εθνική. Το 2017 μετά από μια επιτυχημένη Χρόνια τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο ήρθε η μεταγραφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ με την οποία ως βασική παίκτρια κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα πριν από 2 μήνες.

Πλέον όπως προαναφέρθηκε θα αγωνίζεται  στην Εμπολι Ιταλίας όπου θα βρίσκεται με το ξεκίνημα της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Μια μεταγραφή που πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του κ. Ισσαρη Νίκου που πίστεψε στο ταλέντο της.

Η Μαρία αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου. Η πρώτη κλήση  στην εθνική ομάδα ξεκίνησε το 2016 αρχικά με την εθνική κορασίδων, όπου στο δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο την Μάλτα σκόραρε το πρώτο της γκολ με το εθνόσημο και η ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά να προκριθεί ως πρώτη στον όμιλο.



Ακολούθησε η  κλήση της στην εθνική νεανίδων όπου και αγωνίζεται μέχρι και   σήμερα. Συγχρόνως με την κλήση στην εθνική νεανίδων κλήθηκε σε 2 επίσημες  αποστολές και με την εθνική γυναικών.

Στην ποδοσφαιρική της εξέλιξη μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι προπονητές της στην Εθνική ομάδα κ. Αντώνης Πριονάς και Δημοσθένης Κάβουρας και από τους συλλόγους ο κ.Βαΐτσης, κ.Τασούλης, κ.Καπουσούζης, κ.Μήτσας και ο εκλιπόντας  κ. Τζιούτζιος, τους οποίους και ευχαριστεί μέσα από την καρδιά της.

Επίσης ένας άνθρωπος ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα της και την βοηθάει με τις προπονητικές τις γνώσεις κάνοντας της ατομικές προπονήσεις είναι η κ. Γιώτα Ζακοβά.

Σε τοπικό επίπεδο θέλει να ευχαριστήσει τις ομάδες του Ατρόμητου Κατερίνης και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του και τον Θερμαϊκό Κορινού που την διευκολύνουν στις προπονήσεις όταν χρειάζεται να κάνει.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού