Παραδοσιακές μελωδίες των Χριστουγέννων θα παρουσιάσει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στη νότια Πιερία

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12 το πρωί, στην πλατεία Νέου Παντελεήμονα, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».



Στην εορτή θα συμμετέχουν τα παιδιά της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής που υπόσχονται να δημιουργήσουν παραμυθένια ατμόσφαιρα, με μήνυμα σεβασμού στην μωσαϊκού τύπου μουσική μας παράδοση, καθώς και τα μέλη της Χορωδίας Νέου Παντελεήμονα, οι οποίοι θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της γιορτής έχουν οι καθηγητές της Σχολής κ. Ηλίας Σαρηγιαννίδης και κα Στέλλα Καμπουρίδου.

Η εκδήλωση θα εστιάσει στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Θα ακουστούν νοσταλγικοί ήχοι από παραδοσιακά κάλαντα από κάθε γεωγραφική γωνιά της Ελλάδας, ως τα πλούσια στολίδια και ηχοχρώματα της Πόλης και τα παράλια της Μ. Ασίας. Παραδοσιακά μουσικά αρώματα που συμπράττουν αρμονικά με την χριστουγεννιάτικη υμνολογία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς