Ο Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Ηρακλής Αντ. Καρπούζας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

Ο Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Ηρακλής Αντ. Καρπούζας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου



Ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους της νέας γενιάς επιστημόνων του τόπου μας, ο πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. Ηρακλής Καρπούζας θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Γιος του πρώην βουλευτή Πιερίας Αντώνη Καρπούζα, παντρεμένος με την Ιωάννα Μανωλακάκη με την οποία έχουν 2 παιδιά, ο Ηρακλής συνεχίζει με τις ίδιες αρχές και αξίες που έκαναν γνωστή την οικογένειά του. Ο ίδιος προσθέτει σήμερα τη γνώση, τον ενθουσιασμό, την πρακτική εμπειρία και το όραμά του για έναν Δήμο μοντέρνο, καλά οργανωμένο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, με έμφαση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τον σεβασμό των δημοτών του.

«Μίλησα με όλους τους υποψηφίους, τους οποίους και σέβομαι. Επέλεξα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Θανάση Λιακόπουλου, μιας και ο Θανάσης με έπεισε ότι ξέρει πολύ καλά τον Δήμο και τα προβλήματα των πολιτών, ενώ ταυτίζεται το όραμά μας για τις μεγάλες τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας» δήλωσε ο Ηρακλής Καρπούζας.

Τρεις απόλυτες προτεραιότητες

Πρωταρχικός στόχος για τον Δήμο μας ιδιαίτερα στην εποχή της συνεχώς εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε να είναι 3 απόλυτες προτεραιότητες:

- Η εξοικονόμηση πόρων που δαπανά ο Δήμος, χωρίς βεβαίως εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες

- Η καταγραφή & εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας που παραμένει σε αδράνεια χωρίς να προσδίδει κάποιο κέρδος για τα ταμεία του Δήμου

- Η δημιουργία ενός σαφούς αναπτυξιακού πλαισίου, ικανού να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για αύξηση οικονομικής δραστηριότητας, προσέλκυση επενδύσεων & επαύξηση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι επιβεβλημένη η χρηστή διοίκηση και η λειτουργία της διοικούσας Δημοτικής Αρχής σε επαγγελματικά πρότυπα με πλήρη διαφάνεια των δαπανών της, διαρκή ενημέρωση του πολίτη για τις δράσεις της & διευκόλυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

«Από τα εύκολα λόγια στις δύσκολες πράξεις, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή των δημοτών

Ο Δήμος Κατερίνης έχει κάνει σίγουρα βήματα σε σχέση με το παρελθόν. Κανείς δε μηδενίζει, ούτε θα ακυρώσει το καλό. Όμως, έχει φτάσει πια η ώρα να βιαστούμε, να επιταχύνουμε και να βελτιώσουμε ουσιαστικά τη ζωή των δημοτών με δύσκολες πράξεις, που θα επιτρέψουν στο Δήμο να αναπτυχθεί και στους πολίτες να ευημερήσουν. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο συνδυασμός μας έχει προβεί σε μια επαγγελματική προεργασία όσον αφορά τον καταρτισμό του βραχυ - και μακροπρόθεσμου προγράμματος και κυρίως ισχυρή βούληση να το εφαρμόσει. Στα πλαίσια των παραπάνω και με βάση την επαγγελματική μου ιδιότητα, μεταξύ των πολλών προτάσεων που υπάρχουν, θα επικεντρώσω την προσοχή μου σε θέματα που άπτονται της πολεοδομίας και των τεχνικών υπηρεσιών, μεταξύ άλλων:

· Την Πολεοδομία, έναν τομέα που χρήζει εκσυγχρονισμού με ποικίλα προβλήματα σήμερα, παρά τη φιλότιμη δουλειά των υπαλλήλων. Βελτιώνοντας τα πράγματα για τους δημότες, τους μηχανικούς και τους αυριανούς επενδυτές, το τμήμα αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για τον Δήμο μας.

· Τις χρήσεις γης και τις Ζ.Ο.Ε. Σήμερα είναι πλέον ώριμο το αίτημα για μεγάλες αλλαγές που θα προσδώσουν υπεραξία στην περιουσία των δημοτών, θα επιλύσουν δεκάδες χρόνια προβλήματα και θα μας επιτρέψουν να αποδώσουμε στην κοινωνία μία πόλη πιο λειτουργική και ώριμη για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

· Τα τεχνικά έργα του Δήμου μας. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε εκτέλεση έργων με αδιάβλητες διαδικασίες, πλήρως αδειοδοτημένα και με απολογισμό στον δημότη για κάθε Ευρώ που δαπανάται, ακόμη και όταν ένα έργο γίνεται με αυτεπιστασία.

· Τη χαρτογράφηση και ψηφιοποίηση υπόγειων δικτύων ως προς τη θέση και το βάθος τοποθέτησης (Ύδρευση, Αποχέτευση, Οπτικές ίνες, Φυσικό αέριο, ΔΕΗ) που θα μας βοηθήσει να πάμε στη σωστή ανακατασκευή των δρόμων μας, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Επίσης το θέμα αυτό είναι αλληλένδετο με την ανάπτυξη του δευτερεύοντος δικτύου του φυσικού αερίου και την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και την απομάκρυνση των κολώνων, από το κέντρο της Κατερίνης και τις τουριστικές μας περιοχές.

· Την επένδυση από τον Δήμο σε φωτοβολταϊκά και γενικώς Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε δημοτικά κτίρια, επιχειρήσεις και αθλητικές εγκαταστάσεις (Δημαρχείο, Σχολικά κτίρια, Κολυμβητήριο κτλ) με στόχο τη μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης, την εξοικονόμηση ενέργειας, τον συμψηφισμό στην κατανάλωση ρεύματος & την ψύξη - θέρμανση των εγκαταστάσεων με χρήση αντλιών θερμότητας με εφαρμογή του Net Metering.

· Την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στα χωριά μας

· Την πρότασή μας για τη μεγάλη αλλαγή στη δομή των συνοικιών της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων, που θα επιτρέψει την ταχεία ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων και κατασκευή των αναγκαίων υποδομών και πεζοδρομίων για την εύκολη κίνηση των ΑμΕΑ, με πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας όσον αφορά το πλάτος πεζοδρομίου κτλ

· Το Μουσικό Σχολείο και την επίλυση του προβλήματος, έστω και αν τελικά δεν υλοποιηθεί η πρόταση της Κυβέρνησης για ΣΔΙΤ.

· Την αύξηση των θέσεων στάθμευσης, τόσο με την κατασκευή υπόγειου ή υπέργειου πάρκιγκ στην Πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), όσο και τη δέσμευσή μας πως για κάθε θέση στάθμευσης που θα καταργείται στο κέντρο, θα δημιουργούμε τουλάχιστον δύο. 

· Τη διεύρυνση και επέκταση του εμπορικού κέντρου της πόλης και τις παρεμβάσεις ουσίας σε περιοχές που χρήζουν αναβάθμισης (πχ. Πλατεία Δημαρχείου – εμπορική στοά και άλλες)

· Τη συνολική διευθέτηση πολλών προβλημάτων που παραμένουν άλυτα και ταλανίζουν τα χωριά μας επί σειρά ετών.

· Την προτεραιότητα στον παραλιακό δρόμο που θα ενώσει τον Μακρύγιαλο με τον Κορινό, την Παραλία, την Ολυμπιακή Ακτή και θα καταλήξει στον Πλαταμώνα. Επίσης την εκτέλεση της υφιστάμενης μελέτης για βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου & τη συντήρηση του υπόλοιπου δικτύου.

· Το αναγκαίο νέο νεκροταφείο του Δήμου, που θα προσφέρει όλες τις αναγκαίες υποδομές για τους δημότες και τον πρέποντα σεβασμό για τους ανθρώπους που όλοι αγαπούμε και χάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας με ταυτόχρονη αναβάθμιση υφιστάμενων δομών, βελτίωση προσβασιμότητας, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και περιφράξεων και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που όλοι γνωρίζουμε.

Όλα τα παραπάνω θέματα και ακόμη περισσότερα που θα αναλυθούν εκτενώς το επόμενο χρονικό διάστημα, αποτελούν προτεραιότητες του προγράμματός μας για έναν Δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στου δημότες του, θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και θα λειτουργήσει πάνω σε νέες βάσεις. Είμαι ευτυχής που ο υποψήφιος Δήμαρχός μας Θανάσης Λιακόπουλος αλλά και όλος ο συνδυασμός μας μοιράζεται τις ίδιες αρχές, αξίες και στόχους.

Θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης και ως ίσος μεταξύ ίσων, θα υπηρετήσω τους δημότες και τον τόπο μου. Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού