Ημερήσια εκδρομή της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου, στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων. 

Η κιβωτός του κόσμου είναι μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου για την φροντίδα παραμελημένων και κακοποιημένων παιδιών.



Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.








Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κιβωτό του κόσμου, τα μέλη της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου καθώς και μη μέλη, προσέφεραν  εμπορεύματα προσωπικής φροντίδας, ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια συνολικής αξίας άνω των 2000€.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε μια στάση στο πολεμικό μουσείο του Καλπακίου, όπου  μας έγινε μια ολιγόλεπτη ενημέρωση από τους δύο στρατιώτες του μουσείου για την ιστορική μάχη του Καλπακίου και την ένδοξη νίκη του ελληνικού στρατού μας εναντίων των Ιταλικών και Αλβανικών δυνάμεων.





Η εκδρομή έλαβε τέλος στο χωριό του Αη Βασίλη στο Πάρκο Φρόντζου στα Ιωάννινα, έπειτα από μια περιπετειώδη διαδρομή μέσα στα στενά της πόλης των Ιωαννίνων μιας και δεν είχαν φροντίσει οι υπεύθυνοι να ενημερώσουν τους χάρτες της google ότι το Χριστουγεννιάτικο χωριό είχε φύγει από την παραλίμνια περιοχή και είχε μεταφερθεί στο νέο χώρο.



Τέλος καλό όλα καλά!!!

Ευχαριστούμε την Στέγη Ποντίων Αμυνταίου που μας έδωσε την δυνατότητα αυτής της ημερήσιας εκδρομής και ευχόμαστε από δω και στο εξής να καθιερωθεί μόνιμα στα δρώμενα του συλλόγου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού