Χριστουγεννιάτικες ευχές του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Θανάση Γ. Λιακόπουλου

Είναι πάντοτε τα Χριστούγεννα μια ευκαιρία να αποδράσουμε πνευματικά από τις έγνοιες της καθημερινότητας, να κάνουμε σκέψεις διαφορετικές, καθώς και τον προσωπικό μας απολογισμό. Αυτές τις άγιες μέρες, που γιορτάζουμε τη γέννηση του Σωτήρος μας και διηγούμαστε ξανά στα παιδιά μας την ελπιδοφόρα ιστορία της Μαρίας και του Ιωσήφ, των τριών μάγων και του θεϊκού άστρου, είναι σημαντικότερο να εστιάσουμε στο μήνυμα που η γέννηση του θείου βρέφους έφερε στον κόσμο 2018 χρόνια πριν. 



Ένα μήνυμα οικουμενικό, που λέει πως πρέπει να πλησιάσουμε, να συγχωρήσουμε και να φροντίσουμε ο ένας τον άλλο. Ένα μήνυμα ελπίδας, που μας καλεί να αφήσουμε το φως της στοργής να λάμψει μέσα μας και να φροντίσουμε τον άρρωστο, να ζεστάνουμε τον περιπλανώμενο, να παρηγορήσουμε τον καταπιεσμένο. Και ένα μήνυμα στοργής, που μας ζητάει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο, ακόμα και τους αντιπάλους μας, και να συμπεριφερόμαστε σε όλους, όπως θα θέλαμε και εκείνοι να μας συμπεριφέρονται.

Αυτό το μήνυμα, που αντηχεί τόσο ισχυρά στις ψυχές μας, είναι αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη σήμερα. Έπειτα από τόσα χρόνια, που έχω τη χαρά να υπηρετώ τους δημότες και να βρίσκομαι κοντά τους σε εύκολες και δύσκολες στιγμές, ξέρω με βεβαιότητα πως είναι πάρα πολλά αυτά που μας ενώνουν και ελάχιστα όσα μας χωρίζουν. Το βλέπω καθημερινά σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, στα μάτια και τις πράξεις των γονιών που, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, συνεργάζονται για να προσφέρουν στα παιδιά τους μια καλύτερη ευκαιρία. Το έχω δει στις κοινότητες, τους συλλόγους και τις οργανώσεις μας, όπου άνθρωποι με διαφορές ενώθηκαν σε έναν κοινό σκοπό, βρήκαν άμεσους διαύλους επικοινωνίας και επιτελούν με επιτυχία το έργο τους. Το έχω δει στους εθελοντές και τους εργαζόμενους σε δομές προσφοράς κοινωνικού έργου, που πασχίζουν να κάνουν τη ζωή όλων μας πιο ανθρώπινη.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Δήμου Κατερίνης που, αψηφώντας τα εμπόδια που θέτουν η οικονομική κρίση και οι απαιτήσεις τις καθημερινότητας, δεν αποπροσανατολίζονται από το στόχο τους. Αυτή είναι η Κοινωνία των Πολιτών μας, που δεν χάνει ποτέ την ελπίδα, το θάρρος και το κουράγιο της και μετατρέπει τις διαφορές σε δύναμη που την ωθεί μπροστά, αναγνωρίζοντας πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια και πως «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα».

Αυτές είναι οι αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που χαρακτηρίζουν αυτό που είμαστε και θα εξακολουθήσουμε πάντα να είμαστε.

Είναι για εμένα ασύγκριτη τιμή να υπηρετώ αυτή την κοινωνία και νιώθω ευλογημένος που μπορώ να της ανταποδίδω τη ζεστασιά, τη φιλία, τη γενναιοδωρία και τη στήριξή που μου έχει προσφέρει.

Εκ μέρους της οικογένειάς μου, της συζύγου μου Έλενας και της μικρής μου κόρης Άννας, εύχομαι Καλά και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα στις οικογένειες και τους αγαπημένους όλων των συνδημοτών μας.



Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς