Η 11η γιορτή τσίπουρου, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία στον Κορινό

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 η «Γιορτή του Τσίπουρου» από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.



Την παρουσίαση της εκδήλωσης την έκανε η Γερακίνα Μιχαηλίδου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «σας καλωσορίζω στην 11η γιορτή τσίπουρου του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιώτων Κορινού. Σας καλωσορίζω στην όμορφη και φιλόξενη πλατεία της Ανατολικής Ρωμυλίας…….».

Και συνέχισε «Στις 03 Νοεμβρίου και ημέρα Κυριακή οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Κορινού διοργανώνουν την εθελοντική αιμοδοσία. Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσοτέρων του ενός ασθενή. Ως μέλη της κοινωνίας είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες . Η ζήτηση σε μονάδες αίματος κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότεροι και για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε είναι απαραίτητη η μαζική προσέλευση. Υπεύθυνη αιμοδοσίας όλων των πολιτιστικών συλλόγων η κυρία Κουτέλα Ευαγγελία………».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με εκπληκτικό τρόπο τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού με χοροδιδάσκαλο την Αλεστά Χαρά, που παρουσίασαν χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι υπό τον ήχο του μουσικού σχήματος Εβρίτικη Ζυγιά πλαισιωμένη από τον Μπόζογλου Νικό στο Ακορντεόν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Βουλευτής Πιερίας Μπαραλιάκος Φώντας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μαυρίδου Σοφία, ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης Γραμματικόπουλος Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Συμεωνίδης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κυριακίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ Κατανάς Νικόλαος, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Κ. Χριστοφορίδης Σταύρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Μορθανάσης Ιωάννης,  οι τοπικοί σύμβουλοι Μαλετσά Αικατερίνη και Ιορδανόπουλος Χρήστος, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανατολικής Ρωμυλίας, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων Εύξεινος Πόντος Κορινού, Μορφωτικός Νέων Κορινού, Κουμπαγιωτών ο Άγιος Γρηγόριος Καλίδης Κορινού, Θρακική Εστία Κατερίνης, Πολιτιστικός Κίτρους, Θρακικός Γανόχωρας, Νοσταλγοί της Παράδοσης , Ανατολικοθρακών Περίστασης, Μικρασιατών Πιερίας, Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών (ΜΕΚ), Ανατολικού η Βαλμάδα και το Σωματείο Συκέων Θεσσαλονίκης.



Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαρίστησαν εκ των προτέρων τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης κ.Γραμματικόπουλο Κώστα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Συμεωνίδη Ιωάννη για την πρόθεση τους να κάνουν την πλατεία μας ακόμα ποιο όμορφη, με μια μικρή ανάπλαση. Θα έχουμε την δυνατότητα να την χαρούμε στην επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου μας.




Ευχαρίστησαν την Δημοτική Κοινότητα Κορινού και τον Πρόεδρο Μορθανάση Γιάννη για την άψογη συνεργασία και την ευπρέπεια της πλατείας.

Για το τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, ευχαρίστησαν σε όλους τους εθελοντές που για ακόμη μια φορά έκαναν δυνατή την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.

Πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση κατά κοινή ομολογία, σεμνή και ουσιαστική όπως αρμόζει η γιορτή του τσίπουρου.


Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών
Μιχαηλίδης Σιδέρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού