Εθελοντική αιμοδοσία στον Κορινό την Κυριακή 3 Νοε 2019

Οι εκπρόσωποι της "ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ" σας καλούν να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.



Η σπουδαιότητα της αιμοδοσίας είναι σε όλους μας γνωστή . Παρακαλείστε όλοι όσοι έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε αίμα, να στηρίξετε την προσπάθειά μας να κερδίσουμε το στοίχημα που βάλαμε μετά την τελευταία αιμοδοσία της 9ης Ιουνίου 2019. Να ξεπεράσουμε δηλαδή τον αριθμό των 45 μονάδων αίματος που συγκεντρώσαμε στην τελευταία αιμοδοσία και που ήταν η καλύτερη από πλευράς αριθμού αιμοδοτήσεων μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν αρκετοί από εμάς - κυρίως νέοι σε ηλικία - που ενώ θέλουν, δεν συμμετέχουν λόγω φόβου. Ας σκεφτούμε λοιπόν , τι είναι πιο σημαντικό : Ο φόβος που είναι καθαρά ψυχολογικός και η υπεκφυγή από κάτι σημαντικό ή η βοήθεια και η προσφορά ζωής? Και τέλος όσοι είμαστε διστακτικοί, ας περάσουμε για μια βόλτα, να δούμε τι γίνεται , πως είναι η όλη διαδικασία και ας αποφασίσουμε αφού γνωρίσουμε και όχι με αυτό που φανταζόμαστε.

Ακόμη όμως και όσοι από εμάς δεν έχουμε τη δυνατότητα για αιμοδότηση ας προσέλθουμε για μια καλημέρα. Ας κάνουμε την αιμοδοσία και ένα γεγονός διαφορετικό από την καθημερινότητά μας, ας της δώσουμε μια ιδιαίτερη λαμπρότητα με την παρουσία μας, ας κάνουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν και κοπιάζουν να αισθανθούν ικανοποιημένοι και όχι απογοητευμένοι.

Ας πούμε και μερικά πράγματα για την μέχρι τώρα προσπάθειά μας.

Το ισοζύγιο της περιόδου (από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι σήμερα) είναι θετικό κατά 15 μονάδες. Αυτό σημαίνει πως πριν την τελευταία αιμοδοσία (9 /6/2019)είχαμε στην τράπεζα αίματος της ομάδας 96 φιάλες, ενώ σήμερα υπάρχουν 111 φιάλες.

Τον Ιούνιο στην αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 45 μονάδες και υπήρξαν 4 αιμοδοτήσεις υπέρ της ομάδας το τελευταίο 5μηνο. Στο ίδιο διάστημα διατέθηκαν σε συνανθρώπους μας 34 μονάδες για κάλυψη αναγκών. (Υπήρξε και μία αιμοδότηση υπέρ του συλλόγου από το νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς).

Σε διάστημα 3 χρόνων περίπου από τον Δεκ. 2016 έως τον Οκτ 2019 (όπου έχουμε αναλυτικά διαθέσιμα στοιχεία) έχουμε πραγματοποιήσει 6 αιμοδοτήσεις (2 για κάθε χρονιά - 3 σε Νοέμβριο και 3 σε Ιούνιο)

Τον Νοέμβριο συγκεντρώσαμε συνολικά 65 μονάδες( περίπου 22 μονάδες ανά αιμοδοσία) ενώ τον Ιούνιο 114 μονάδες ( 38 μονάδες ανά αιμοδοσία)

Αντίστοιχα η ζήτηση μονάδων αίματος στην τριετία και ανά εποχή ήταν : Χειμώνας 40 , Άνοιξη 35 , Καλοκαίρι 53 , Φθινόπωρο 38.

Τέλος οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για κάλυψη αναγκών αίματος ήταν 10 από αιμοδότες μέλη της ομάδας (σύνολο 16 μονάδες) και 8 από άτομα που δεν είναι μέλη της ομάδας ( 18 μονάδες). Ζητήθηκε από τα άτομα που δεν είναι μέλη της ομάδας να αναπληρώσουν τις διαθέσιμες μονάδες ή έστω ένα μέρος. Από τις 18 μονάδες αναπληρώθηκαν οι τέσσερις.

** Υπενθύμιση πως μία από τις βασικές αρχές της ομάδας είναι πως η διάθεση αίματος σε αιτήματα μελών (αιμοδοτών) της ομάδας γίνεται χωρίς καμία δέσμευση ή υποχρέωση. Για αιτήματα τρίτων, γίνεται διάθεση αλλά υπάρχει δέσμευση για αναπλήρωση των μονάδων - ειδικά σε περίπτωση προγραμματισμένων επεμβάσεων.

Να τονιστεί ότι σχεδόν το σύνολο των διαθέσεων αφορούσε προγραμματισμένες επεμβάσεις και όχι έκτακτα περιστατικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κάλυψη των αναγκών σε αίμα, μπορεί να γίνει χωρίς τη συνδρομή της ομάδας, όσον αφορά πρόσωπα που δεν συμμετέχουν στις αιμοδοτήσεις της ομάδας.

Καλή Αντάμωση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού