Άρθρο της Βουλευτού Πιερίας Ν.Δ. Άννας Μάνη - Παπαδημητρίου

Η Ελλάδα υπερήφανη ξανά! 

Τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος μιας κρίσιμης δεκαετίας, μιας δεκαετίας που πλήγωσε την εθνική υπερηφάνεια, καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση. 



Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Ελλάδα είχε βρεθεί στο περιθώριο της διεθνούς και ευρωπαϊκής σκηνής και τέθηκε πολλές φορές εν αμφιβολία το κύρος και η αξιοπιστία της. 

Σήμερα, η έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία, δοκιμάζει για άλλη μια φορά τις αντοχές του ελληνικού λαού. Καλείται και πάλι να δοκιμαστεί η δύναμη και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει σε ανάλογες στιγμές, το Έθνος μας. 

Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η αγωνιστικότητα του λαού μας σε δύσκολες ιστορικές στιγμές, επιβεβαιώνεται με τον πλέον συγκινητικό τρόπο και σ' αυτή την αντίξοη περίσταση. 

Τόσο ο ελληνικός λαός σύσσωμος, όσο και η πολιτική του ηγεσία αποδεικνύονται ανώτεροι των περιστάσεων, τη στιγμή μάλιστα που υπερδυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν λυγίσει κάτω από το βάρος της επιδημίας. 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβαν από την πρώτη στιγμή γενναία και αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, της ζωής των πολιτών, αλλά και τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία. 

Με πλήθος νομοθετικών παρεμβάσεων η Κυβέρνηση προχώρησε στην ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας αλλά και αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία προώθησε σε μηδενικό χρόνο σε καινοτόμες εφαρμογές, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η εξ αποστάσεως διδασκαλία. 

Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση αποδείχθηκε αντάξια των απαιτήσεων των καιρών και των προσδοκιών όλων των Ελλήνων πολιτών. Συνάμα δε αναγνωρίστηκε διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αξιοσύνη της πολιτικής ηγεσίας και της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε περίτρανα και από τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δέχεται πλέον τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο, κάτι που αποτελεί ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της χώρας μας, η οποία θα δώσει ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις . 

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακόμα μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. 

Με σοβαρότητα και αλύγιστη δύναμη ψυχής θα βρούμε μαζί, ενωμένοι και ομόψυχοι το δρόμο προς το φως και τη διέξοδο από την κρίση. 

Στο τέλος του δύσκολου αυτού δρόμου θα αντικρύσουμε αυτό που μας αξίζει: Μια Ελλάδα που θα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Μια πατρίδα που θα εμπνέει τη σιγουριά στους πολίτες της. 

Μια Ελλάδα που κάθε της ανατολή θα είναι ένα ξημέρωμα σ' ένα καινούργιο και ελπιδοφόρο μέλλον. 

Στον κόσμο και στο μέλλον που ονειρευόμαστε. 

Στην Ελλάδα που μας αξίζει! 



Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου 

Βουλευτής Πιερίας Ν.Δ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς