Καθαρισμός & Εύρυθμη Λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων από τη ΔΕΥΑΚ

Δελτίο τύπου

Σε αποψίλωση χόρτων και ευπρεπισμό στο σύνολο του περιβάλλοντος χώρου των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Κατερίνης προέβη η ΔΕΥΑΚ το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου. Ειδικότερα συνεργείο με κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό ανέλαβε αφενός την κοπή των χόρτων, θάμνων και ποών και αφετέρου την συσσώρευση και την αποκομιδή των απορριμμάτων που προέκυψαν. 



Οι εγκαταστάσεις της Ε.Ε.Λ. είναι πλέον καθόλα έτοιμες και προστατευμένες έναντι της αντιπυρικής περιόδου, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται και η ασφάλεια του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού έναντι ερπετών και φιδιών. 



Εξάλλου, με εντολή του δημάρχου Κατερίνης σήμερα τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΚ προχωρούν σε ασφαλτόστρωση του δρόμου για την ομαλή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. 

Πέρα από την αισθητική βελτίωση και καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου των εγκαταστάσεων της Ε.Ε.Λ. Κατερίνης διαρκής είναι η παρακολούθηση των προϊόντων της εξόδου της εγκατάστασης. Συγκεκριμένα αυτόματα μηχανήματα λαμβάνουν δείγματα των προϊόντων της εξόδου και ενημερώνουν άμεσα για την τήρηση των συγκεντρώσεων των στοιχείων. 



Παράλληλα, προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κάνει περαιτέρω μετρήσεις με σκοπό την διαρκή εναρμόνιση των εξερχομένων προϊόντων στα προβλεπόμενα όρια που έχουν καθοριστεί από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς τον τελικό αποδέκτη. Μέχρι στιγμής αποδεικνύεται υποδειγματική η λειτουργία και εξαιρετικά τα αποτελέσματα ελέγχων. 

Συνεπώς η εύρυθμη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης είναι εξασφαλισμένη και αποδεικνύεται και με σειρά αποτελεσμάτων αναλύσεων των αποβλήτων από το πιστοποιημένο συνεργαζόμενο εξωτερικό εργαστήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. 



Ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ. 


Μπουσνάκης Αστέριος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς