Το ελληνικό ακτινίδιο «κατακτά» και τη Ν. Κορέα των 51 εκατομ. κατοίκων

Ευοδώθηκαν οι συνεχείς και επισταμένες προσπάθειες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για άνοιγμα και της αγοράς της Νότιας Κορέας στο ελληνικό ακτινίδιο δίνοντας έτσι ακόμη μία αποφασιστικής σημασίας ώθηση στην εξαγωγή του σημαντικού αυτού αγροτικού προϊόντος της πατρίδας μας.



Η αρμόδια νοτιοκορεατική αρχή πιστοποίησε την ολοκλήρωση της φυτοϋγειονομικής διαδικασίας εξαγωγής ελληνικού ακτινιδίου προς τη Ν. Κορέα των 51 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αναμένεται πλέον η έκδοση εμπεριστατωμένων οδηγιών από το ΥΠΑΑΤ τόσο προς τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές ελεγκτικές αρχές όσο και προς τους εξαγωγείς.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της χώρας αυτής επισκέφθηκε την Ελλάδα με σκοπό την αξιολόγηση του φυτοϋγειονομικού καθεστώτος των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου και συσκευαστηρίων των ενδιαφερόμενων Ελλήνων εξαγωγέων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή τονίζοντας ότι επιβραβεύθηκαν οι άοκνες προσπάθειες αφενός των Υπηρεσιών του Υπουργείου, αφετέρου των Ελλήνων παραγωγών ακτινιδίου, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για το άνοιγμα και άλλων αγορών με σκοπό την προώθηση των εξαιρετικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο Κορεατών είχε επισκεφθεί την Πιερία και ειδικότερα το συσκευαστήριο και οπωρώνες στην Καρίτσα, το  συσκευαστήριο στον Κορινό και τη φυτοϋγειονομική υπηρεσία της Πιερίας, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς