Παραλαβή λεωφορείου για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης

Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των δημοτών για κοινωνική στήριξη με έμφαση στις ευπαθείς ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, ο Δήμος Κατερίνης αποδεικνύει ότι είναι καθημερινά δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και προσφέρει ουσιαστικό έργο. Προς την κατεύθυνση, την εξυπηρέτηση ωφελούμενων παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρίες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες του Δήμου εξασφαλίζει η παραλαβή ενός καινούργιου λεωφορείου για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης. 




Ειδικότερα, η προμήθεια του λεωφορείου εντάσσεται στην Πράξη «Παρεμβάσεις στον τομέα των κοινωνικών υποδομών (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», ενώ η αξία του ανέρχεται στις 96.780,00€ και μπορεί να εξυπηρετεί 12 καθήμενους και αναπηρικά αμαξίδια. 

Όπως τόνισε σε δήλωσή του, στο περιθώριο παραλαβής του οχήματος ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Με ευαισθησία και σεβασμό υλοποιούμε έργο με κοινωνικό πρόσημο. Ένα χρόνιο αίτημα των οικογενειών των ωφελουμένων παιδιών μας ικανοποιείται, καθώς από το 2003, έπειτα από 17 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου, σήμερα για πρώτη φορά οι γονείς μπορούν να νιώθουν ασφάλεια. Μετά από χρόνια δυσπραγίας, καθυστερήσεων, παραλείψεων και έλλειψης οράματος, η υπόσχεση μας γίνεται πράξη. Παραδίδουμε στην πόλη και στα παιδιά μας, ένα λεωφορείο καινούριο, τελευταίας τεχνολογίας. Εύχομαι πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Ξεκινάμε το ταξίδι μας». 

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ., Σταύρος Χριστοφορίδης δήλωσε από την πλευρά του: «Η προμήθεια του καινούριου λεωφορείου, επιλύει χρόνια προβλήματα και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά και τους γονείς στα μάτια, γιατί ό,τι υποσχεθήκαμε σήμερα υλοποιείται. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θα ήθελα να εκφράσω δημόσια, στον διευθυντή της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ., Πέτρο Διαμάντη, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης και ο ιθύνων νους για την υποβολή της πρότασης και την ολοκλήρωση της προμήθειας του λεωφορείου. Είμαστε εδώ, δίπλα σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, με πράξεις. Καλοτάξιδο!» 

Μετά την τέλεση του αγιασμού, παρουσία του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου, του Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ., Σταύρου Χριστοφορίδη, του μέλους του ΔΣ, Δημήτρη Ζησιμόπουλου Δημήτρη και των εργαζομένων της δομής, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις τεχνικές προδιαγραφές και τη λειτουργία του λεωφορείου, ενώ συμβολικά τοποθέτησε εντός του οχήματος το φυλαχτό του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς