Από την σημερινή συνέντευξη του προέδρου κ. Μορθανάση, στην Έλενα Δασκαλοπούλου

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κορινού κ. Μορθανάσης Ιωάννης ήταν σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή της Έλενας Δασκαλοπούλου "Ραντεβού με την Έλενα " στο Ραδιόφωνο του Σκάι  στους 92,6.




Ο κ. Μορθανάσης ξεκίνησε την ομιλία του γνωρίζοντας μας, ότι κατατέθηκε η μελέτη ύδρευσης για την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης του Κορινού, από την Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, όπως τον ενημέρωσε σχετικά ο νέος πρόεδρος της  κ. Συμεωνίδης. Ένα έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Τρίτσης, αξίας 1.700.000€  όπου μαζί με τον ΦΠΑ 24% αγγίζει τα 2.108.000€ και μένει μόνο να εγκριθεί και να ξεκινήσει το έργο σ΄ έναν χρόνο περίπου από τώρα.

Στη συνέχεια η κ. Δασκαλοπούλου ρώτησε τον κ. Μορθανάση για τον περίφημο πεζόδρομο προς την παραλία Κορινού τι θα γίνει και ο κ. Μορθανάσης απάντησε: ''Έγινε ένσταση για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 17 Μαρτίου 2021 και αναμένουμε την απόφαση από την περιφέρεια. Μέχρι να εξεταστεί η ένσταση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία επέμβαση στον πεζόδρομο. 

Έπειτα αναφέρθηκε στην περιβόητη μελέτη του 2009 την οποία συνέταξε το γραφείου του κ. Σεϊταρίδη Ηλία επί δημαρχίας Αβραμίδη  και την χαρακτήρισε ''μελετάρα''. Αναφέρθηκε μάλιστα στις εγκρίσεις που είχε από την περιφέρεια η μελέτη αλλά και οι περιβαλλοντικοί όροι, γνωρίζοντας ωστόσο πως ήταν πριν τα γεγονότα της Μάνδρας, όπου πλέον δεν επιτρέπονται οι εγκιβωτισμοί ρεμάτων και καναλιών όπως του γνωστοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Στον αντίποδα όμως πρότεινε ότι επειδή το έργο αυτό  δεν μπορεί να ευοδώσει έτσι όπως είναι, θα προτείνουν με νέα απόφαση κοινοτικού συμβουλίου(μιας και θεωρεί δεδομένη την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου) να επανέλθει ο δρόμος στην αρχική του κατάσταση και σε ευθεία όπως ήταν και έπειτα να μεταφερθεί από την απέναντι πλευρά ο πεζόδρομος, αφού πάρουν την συγκατάθεση από τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων. 

Μάλιστα μας γνώρισε ότι ''δεν είναι παραπάνω από 7 στρέμματα γης η απαλλοτρίωση που χρειάζεται να γίνει για να φαρδύνει ο δρόμος και ο πεζόδρομος, άρα για μικρός κόστος αποζημιώσεων περίπου στις 30.000€ κι έτσι θα γίνει ένας ασφαλείς πεζόδρομος. Όσο για το κόστος να χαλαστεί ο νυν ημιτελείς πεζόδρομος, ακούστηκε το επιχείρημα ότι κοστίζει κι εγώ θα πω μια ανθρώπινη ζωή κοστίζει λιγότερο''.

Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα και ο δήμαρχος που αφουγκράζεται τις τοπικές κοινωνίες θα συγκλίνει πιστεύω στη νέα μας πρόταση.

Σε ερώτηση της κ. Δασκαλοπούλου ότι με τα νέα αυτά δεδομένα το έργο του πεζόδρομου θα πάει ακόμα ένα καλοκαίρι πίσω ίσως και περισσότερο, ο κ. Μορθανάσης απάντησε ότι: ''καλύτερα να περιμένουμε λιγάκι ακόμη και να γίνει ένα σωστό και ασφαλές έργο που θα το καμαρώνουν οι παππούδες με τα εγγονάκια τους και να ξέρετε η πλειοψηφία του χωριού είναι της ίδιας άποψης''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού