Τεράστιος σκουπιδότοπος η Ολυμπιάδα Κορινού και οικολογική καταστροφή στο ακρωτήρι Αθερίδα(Κιτριώτικος Φάρος)

Γράφει ο Σάββας Σεϊταρίδης

Ορμώμενος να γράψω αυτό το άρθρο, στάθηκαν χθεσινές φωτογραφίες και βίντεο που ανέβασαν στο προσωπικό τους προφίλ στο facebook, δυο συντοπίτες μας, ο Ηλίας Αλαμάνας  και ο Δημήτρης Ποιμενίδης.

Ξεκίνησαν έναν περίπατο από το κέντρο του Κορινού μέχρι το ακρωτήρι Αθερίδα(κοντά στον Κιτριώτικο Φάρο και το εργοστάσιο αλατιού). 



Το πρώτο τους σοκ ήταν ότι μέσα στα οικόπεδα της  Ολυμπιάδας Κορινού, όπου έχουν επενδυθεί εκατομμύρια πολιτών, να έχει μετατραπεί ένας παράνομος σκουπιδότοπος, από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέχρι το ύψος του αντλιοστάσιου. 







Στη συνέχεια έφτασαν στο φάρο(ακρωτήρι Αθερίδα) και εκεί το γνωστό πρόβλημα με την ρύπανση της θάλασσας και της ακτής με  πλαστικά βαρέλια, δίχτυα, πλαστικά μπουκάλια ελαίων κινητήρων(προφανώς για μηχανές θαλάσσιων σκαφών), τελάρα κ.α.

Είναι πραγματικά εικόνες ντροπής, όλα αυτά να καταλήγουν στη θάλασσα και τις ακτές μας και να μην επεμβαίνουν οι αρμόδιες αρχές για να σταματήσουν την οικολογική καταστροφή. 

Άλλο ένα καλοκαίρι πλησιάζει και θα υποδεχτούμε με αυτές τις εικόνες τους τουρίστες; Μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας τελικά!!!

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή στο Δίκτυο Natura 2000 ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης «Αλυκή Κίτρους - Ευρύτερη Περιοχή».

Πολλοί  σύλλογοι οικολόγων  έχουν εναντιωθεί με την Ολυμπιάδα Κορινού, που τελευταία λόγω των κινητοποιήσεων τους, κατάφεραν μέσω του ΣτΕ να εξαιρέσουν περίπου 600 οικόπεδα, λόγω του ότι εμπίπτουν στη δήθεν Ζώνη Άγριας Ζωής. Ενώ πολύ καλά γνωρίζουμε οι γέννημα θρέμμα Κορινιώτες, ότι υδροβιότοπος και άγρια ζωή υπήρχε μετά το Κιτριώτικο κανάλι!!!

Τι οξύμωρο πραγματικά.

Τελικά μήπως αν αναπτυχθεί η συγκεκριμένη περιοχή, θα σταματήσει και η ασύδοτη μόλυνση που επιχειρείται εδώ και δεκαετίες; 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού