Δήμος Κατερίνης: Χρηματοδότηση 1.810.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία μέσω του "Αντώνης Τρίτσης"

Δελτίο τύπου



Χρηματοδότηση ύψους 1.810.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της πρότασης που υπέβαλε στον άξονα προτεραιότητας "Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών", με τίτλο "Ανάπτυξη της υπαίθρου - Αγροτική οδοποιία" – Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».




Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση παρεμβάσεων σε έντεκα (11) υφιστάμενες αγροτικές οδούς, σε Κοινότητες του Δήμου, με σκοπό τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και του οδοστρώματος, συνολικού μήκους 8.946,02 μ. Επιπλέον, την κατασκευή οκτώ (8) μικρών τεχνικών έργων σε υφιστάμενες αγροτικές οδούς, με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς προσέγγισης στις εξυπηρετούμενες αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν τις Κοινότητες: Κατερίνης, Γανόχωρας, Σβορώνου, Περίστασης, Λόφου, Μηλιάς, Κορινού, Ρητίνης, Εξοχής, Μοσχοποτάμου, Λαγοράχης.

«Για έργο πνοής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, στη βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών, το οποίο θα καλύψει πάγιες ανάγκες των κατοίκων και θα αναβαθμίσει αισθητά την καθημερινότητά τους» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην Τεχνική Υπηρεσία, καθώς επίσης, τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, για την καθοριστική συμβολή τους στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει ο Δήμος είναι στοχευμένες σε περιοχές με γεωργικές εκμεταλλεύσεις υψηλής προσόδου (ακτινίδια, καπνός ποικιλίας «Κατερίνης»), ευαίσθητων προϊόντων(κηπευτικά, βιομηχανικά προϊόντα όπως τοματάκι και ροδάκινα). Επίσης, σε περιοχές όπου λόγω της φύσης των καλλιεργειών απαιτείται η προσέγγιση από σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα μεγάλου μεγέθους και βάρους (βαμβακοσυλλεκτικές, αλωνιστικές και συνοδά φορτηγά).Τέλος, όλες οι καλλιεργητικές πρακτικές εκτελούνται πλέον με γεωργικούς ελκυστήρες και παρελκόμενα που απαιτούν οδοστρώματα κατάλληλα για το φορτίο τους. Εξίσου σημαντικός είναι ο μεγάλος αριθμός των παραγωγών που θα εξυπηρετηθούν από το έργο και μάλιστα σε μία εκτεταμένη περιοχή του Δήμου Κατερίνης.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς