Προτάσεις για την Δημόσια και ιδιωτική Υγεία στον Κορινό

Γράφει ο Σάββας Σεϊταρίδης

Συζητούσαμε προχθές με τον πρόεδρο της κοινότητας Κορινού, τον κ. Μορθανάση Ιωάννη για διάφορα θέματα που απασχολούν την κωμόπολη μας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η κουβέντα στην υποστελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κορινού αλλά και τις ανύπαρκτες ιδιωτικές  δομές υγείας(πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όπως το φυσιοθεραπευτήριο και 2-3 ιατρεία που υπάρχουν ήδη στον Κορινό). 




Αλήθεια είναι απορίας άξιο πως γίνεται σε μια κωμόπολη με 4000 κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι, να μην έχει ιδιωτικές δομές υγείας, όπως Μικροβιολογικό  και Ακτινολογικό εργαστήριο και διάφορες κύριες ειδικότητες ιατρών;

Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ταλαιπωρούνται καθημερινά και μεταβαίνουν στην Κατερίνη για το οτιδήποτε. Προσέξτε πόσο θα διευκολύνονταν οι κάτοικοι αν μπορούσαν να παραπεμφθούν από τον ιατρό του Πολυδύναμου να κάνουν μια ακτινογραφία ή μικροβιολογικές εξετάσεις στον Κορινό και έπειτα επέστρεφαν στον ιατρό με τα αποτελέσματά τους.

Φυσικά πάγιο αίτημα των Κορινιωτών είναι πρωτίστως να στελεχωθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο Κορινού και να έχει καθημερινά Γενικό ιατρό και μια φορά την εβδομάδα κύριες ειδικότητες όπως: καρδιολόγο, γενικό χειρουργό, γυναικολόγο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο και οδοντίατρο και οι ιδιωτικές δομές να συμπληρώνουν τα κενά του δημοσίου.

Ελπίζουμε οι προτάσεις αυτές να ακουστούν και να εφαρμοστούν στο εγγύς μέλλον στον Κορινό, προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων της.




 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού