Απάντηση στον Δντή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από τον ΠΣΑΕΜΘ.

Κύριε Δντα του ΜΤΑ Στην παράγραφο 3 α (2) του σχετικού ,επικαλείσθε το άρθρο 1 ,παρ 7 του Ν.4024/2011, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο αναγράφει ξεκάθαρα «για κύρια και επικουρική σύνταξη»!!!



Από πότε κύριε Διευθυντά τα Μετοχικά Ταμεία χορηγούν επικουρική σύνταξη; Εφόσον εκ του νομου δεν χορηγούν επικουρική σύνταξη αλλά μέρισμα ,ποιος ο λόγος να καρπώνονται τις εισφορές που ειχαν καταβάλλει οι Ο.ΠΥ-ΕΜΘ στο ΕΤΑΜ για επικουρική σύνταξη;

Στην παράγραφο 3 α (1) του σχετικού ,επικαλείσθε το άρθρο 7 ,παρ 1 του Ν.3257/2004,αλλα το συγκεκριμένο άρθρο αναγράφει ξεκάθαρα «χωρίς της καταβολή καμίας πρόσθετης κράτησης»!!!

Το συνταξιοδοτικό καθεστώς των μετέπειτα ΕΜΘ δεν αφορά το ταμείο σας ,είτε η συνταξιοδότηση αυτή έγινε με το καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης , είτε με τις διατάξεις του Ν.3865/2010 ως προς το θέμα της καταβολής πρόσθετης κράτησης στο ταμείο σας!!!

Το ταμείο σας έχει λάβει κανονικά τις νόμιμες εισφορές από τους ΟΠΥ-ΕΠΥ και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να τις λάβει για δεύτερη φορά για τον ίδιο χρόνο!!

Στην παράγραφο 3 β του σχετικού ,επικαλείσθε τον Α.Ν 1988/1939 για να μας πείτε ότι οι κρατήσεις μας δεν ήταν ασφαλιστικές εισφορές αλλά πόροι υπέρ του ταμείου σας!!! Αλήθεια κύριε Διευθυντά κανένα παλιότερο Αναγκαστικό Νόμο επί Ιωάννη Καποδίστρια δεν θα μας προβάλλετε σας δικαιολογία του ταμείου σας για να καρπωθεί τις εισφορές μας;

Αλήθεια γνωρίζετε ότι οι πρώτοι Οπλίτες Πενταετούς υπηρεσίας(ΟΠΥ) κατετάγησαν στις Ε.Δ το 1985 και όχι το 1939 και σίγουρα δεν πολέμησαν στον Ελληνο- Ιταλικό πόλεμο;

 Παρακαλούμε να μας αποστείλετε έστω και ένα επίσημο έγγραφο, νόμο, προεδρικό διάταγμα, εγκύκλιο του Υπ. Εθν. Άμυνας, φάκελο μισθοδοσίας, δικαστική απόφαση κ.λ.π στο οποίο να αναγράφονται αυτά που μας προβάλλετε σαν αστείες δικαιολογίες για να καρπωθεί το ταμείο σας, τις εισφορές μας!!!

Σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε σε Φ/Α έστω και ένα έγγραφο που να καθορίζει ότι οι εισφορές των ΟΠΥ και μετέπειτα ΕΜΘ στα Μετοχικά έχουν χαραχτήρα" κοινωνικού πόρου"!!!

Κύριε Διευθυντά γνωρίζετε πολύ καλά ότι το Γ.Λ.Κ έχει δικαιώσει τις απόψεις μας !!!

Οι δικαιολογίες που αναφέρετε στο σχετικό στερούνται κάθε νομικού ερείσματος και τα αναγραφόμενα στην παρ.3 ε είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ !!!

Διότι κύριε Διευθυντά γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Εθελοντές Μακράς Θητείας έχουν πληρώσει εισφορές στο ταμείο σας 2 φορές για τον ίδιο χρόνο ασφάλισης!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας εκφράζει την αγανάκτησή του για την απάντηση που μας δώσατε με το σχετικό και ευελπιστεί ότι με τη θετική σας θεώρηση ,θα μπορέσει να δοθεί επιτέλους λύση στο δίκαιο αίτημα των Εθελοντών Μακράς Θητείας.

                                      Ο                                                Ο
                           Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας



                Παναγιώτου Δημήτριος               Χαράλαμπος Καραγιάννης
                           Ανθστής ε.α.                                  Ανθστής ε.α.

       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργάκης Ολύμπιος Λόφου-Θερμαϊκός Κορινού 1-0 To γκολ-επίμαχη φάση του αγώνα

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς